Bästa recepten till årets första julmingel
Lästid: 1 minut
Snart är det dags för årets första glöggmingel! Och om det är någon som älskar att dricka glögg – varm som kall – och tycker det är kul att bjuda på lite annorlunda tillbehör, vid sidan om russin och mandel, så är det Wine Tables Maja Berthas. Här bjuder hon på några av sina bästa, och enklaste, recept.
Smörstekt vörtbröd med skinka och apelsinsenap
Skär vörtbrödet i små fyrkanter och stek dom krispiga i smör.
Toppa med riktigt god skinka och en klick söt-stark senap. Avsluta med att riva över lite apelsinzest.
Västerbottensostcrème på knäcke med glöggkokta russin
Finriv Västerbottensost och blanda ihop med naturell färskost. Smaka av med lite salt och peppar.
Klicka ut ostcrèmen på små bitar av gott knäckebröd och toppa med glögginkokta russin.
(Russinen kokas i lite glögg tills man får en lätt simmig karaktär på vätskan)
Smördegssnittar med kallrökt lax och pistagenötter.
Stansa ut små rundlar av smördeg. Pensla med ägg och kör dom i ugnen tills dom ”puffat upp ” en aning. Ta ut, låt svalna.
Finhacka pistagenötterna och blanda med lite naturell färskost tillsammans med finhackad gräslök. Salta och peppra.
Spritsa ut ost- och nötblandningen på snittarna. Toppa med lax och finrivet citronskal samt några gräslöksstrån.
Chokladkaka med grönmögelost
Baka en chokladkaka med en tjocklek på ca 1,5 cm.
Vispa upp blåmögelost i lite Créme Fraiche tills du får en spritsbar konsistens.
Stansa ut små rundlar av chokladkakan, spritsa på lite av ostcrèmen och pudra över kakaopulver.