Délices de France!
Lästid: 1 minut
Vi dukar fram klassiska vita fransoser och njuter tillsammans med tre lika goda som lättlagade tilltugg. Bon Appétit!
Recepten passar till 4 personer
Huîtres!
…och de goda tillbehören
Äppelcitronette
¼ äpple skuret i små tärningar
½ dl citronjuice
½ dl olivolja
1 msk plockad dill
1 bit pepparrot rivs över ostronet vid servering
Blanda alla ingredienser och servera på ostronen, avsluta med att riva lite pepparrot över det garnerade ostronet.
Vinägerlök
1 dl champagnevinäger eller sherryvinäger
1 dl fint skuren schalottenlök eller silverlök
Finhacka löken och låt dra i vinägern minst 30 min innan servering
Escargots à la Provençale
Ingredienser
16 kokta sniglar med skal
100 gram smör
1 -2 klyftor vitlök (beroende på hur mycket drag du önskar)
2 msk persilja
Citron
Salt & Peppar
Så gör du
Sätt ugnen på 225 grader.
Toppa vart skal med smör
Gratinera i 5–10 minuter
Låt de goda dofterna sprida sig i rummet och servera med baguette och svalt vitt vin.
Tapenade
400 g urkärnade Kalamataoliver
1 msk sardellfiléer
1 msk kapris
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
Crostinis / vitt bröd
Så gör du
Skär oliver, sardeller och kapris i mindre bitar.
Riv vitlökarna och mixa allt med olivoljan
Låt dra en stund innan du njuter din tapenade på ett gott vitt bröd eller crostinis
Servera, korka upp vinet och surfa in på vår liveprovning av klassiska franska vita viner med Maja Berthas och Johan Edström. Torsdagen den 8e april 19:00-19:45. Följ genom Wine Tables Facebook och Youtube