Enklaste, godaste tilltuggen till bubbel!
Lästid: 1 minut
Är du sugen på världens godaste baconkakor med parmesan? Eller en kronärtkocksdipp att servera till såväl salta chips som till krispiga grönsaker? Här är två lätta recept som gör sig ljuvligt till goda bubblor.
Baconkakor
Ingredienser
2,5 dl mjöl
50 g parmesan
50 g Västerbottensost
1 pkt knaperstekt och finhackad bacon
100 g smör
½ msk socker
Så gör du
Blanda alla ingredienser till en deg och rulla till små bollar. Placera ut på smörpapper och baka av i ugnen på 200 grader. Ca 8-10 min
Kronärtskocksdipp
Ingredienser
1 burk kronärtskockshjärtan
1 dl crème fraiche
0,5 dl olivolja
1 st vitlöksklyfta
1 kruka gräslök
Citron
Salt & Svartpeppar
Så gör du
Mixa alla ingredienser till en lagom slät kräm. Smaka av med citron, salt och peppar.
Servera som en dipp till allt ifrån chips till morotsstavar.
VÄLKOMMEN PÅ LIVEPROVNING!
Häll upp ett gott glas bubbel och knappa in dig på vår goda liveprovning – Best Bubbles for the Buck. Här botaniserar Pär Strömberg och Maja Berthas bland de bästa bubblande fynden och pratar godsaker därtill. Vinerna vi kommer att prova hittar du i evenemanget på vår Facebook.
När: Torsdagen den 13:e maj klockan 19.00-19.45
Var: Wine Tables Facebook eller YouTube.
Let´s go treasure hunting!