Grab a Bottle – After Beach Bubbles!
Lästid: 2 minuter
Salta, solmosiga, glada och törstiga dyker ni hem efter en hel dag på stranden. Dags för något vederkvickande! Från en snabb frisk italienare till en fransk solnedgångsrosa charmör - här är tre goda mousserande viner i fast sortiment.
Ferrari Brut Organic, Italien, Trentino-Alto Adige, nr 7721, 165 kr
Vad sägs om en saltstänkt Ferrari som är granne med alperna i nyanserad och försvinnande god stil? Här tillverkas ekologiskt odlad chardonnay enligt traditionell metod med andra jäsning på flaska i 36 månader. Nyanserat grönäppligt med inslag av lime, mineral och nybakad brioche. Ni har slagit er ner i solstolarna under ett stort parasoll med en immig flaska att njuta till nyfriterad calamari med citron och aioli.
Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne, Frankrike, Bourgogne, nr 7725, 150 kr
Eftermiddagssolen gassar och sanden skaver i dina Havaianas. Solmosiga, salta, glada, törstiga. Dags för bubblornas pick me up i form av kristallklar fräschör och livliga bubblor. Clotilde Davenne ger alltid hundra procent elegans i ren, välgjord stil. Slå er ner i skuggan med en stor kanna isvatten, en kall flaska crémant och krispiga cruditéer med löjromsdipp.
André Clouet Brut Rosé, Frankrike, Champagne, 77253, 339 kr
En mjukt rosafluffig champagne à la Jean-François Clouet. Pinot noir i torr bärig stil som ger toner av solvarma smultron, jordgubbar, röda äpplen och citrus. Kort och gott en läskande bersåchampagne som ni njuter ur generös kupa till en krämig Brillat – Savarin.
Annons
Pol Roger Rosé 2012
Pol Roger Rosé 2012
Storslagen champagne från en fantastisk årgång! Sofistikerad, uttrycksfull och delikat. Pol Roger Rosé från den hyllade årgången 2012 tillverkas på 60 % pinot noir och 40 % chardonnay, noggrant utvalt från Grand och Premier Cru vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. En champagne med svårslagen charm, där yppig frukt och vacker koncentration möter en sofistikerad, mineraldriven fräschör. Smaken är rik och nyanserad med stor personlighet. Ett perfekt val till såväl ostron och lagrade hårdostar som till grillade skaldjur med brynt citronsmör.