Bild på Grab a Bottle – glödande grillar och sensommarkvällar

Grab a Bottle – glödande grillar och sensommarkvällar

Bild på Andreas Grube
Andreas Grube Redaktör & Skribent Vin och Sprit

Lästid: 2 minuter

Äsch, än är inte sommaren slut på långa vägar – augusti ÄR och förblir en sommarmånad! Och även om många av oss är tillbaka på jobbet och kvällarna blir kortare och svalare finns det gott om tid att njuta av smakfulla grillkvällar alltmedan augustimånen färgar kvällshimlen röd och orange. Här är tre pavor att poppa för att förgylla middagsbordet!

muscadet_grab-a-bottle_wine-table_vintips

Muscadet Sèvre et Main sur lie 2020, Frankrike, Loire,  nr 2275, 85 kr

Det här vinet är och förblir ett klockrent fynd i sin klass – It’s a Bargain, som vi säger här på Wine Table. Hemvisten är västra Frankrike, precis där den ståtliga Loirefloden rinner ut i Atlanten, och jodå, det är ett vin som också smakar en hel del hav. Tänk lätt ostronskalsmineralitet parat med försiktig sälta, dessutom med färska päron, lite örter och rejält med färskpressad citron och lime. Friskt, läskande och grymt gott till ett grillat spett med diverse skaldjur som doppas i aioli.

scatena_wine-table_vintips

Scatena Brothers Zinfandel by Seghesio 2018, USA, Kalifornien nr 2743, 189 kr

Ett riktigt kraftpaket på klassiskt zinfandel-från-Kalifornien-manér, men samtidigt också med gott om elegans och med bra balans i smakerna. Inte så konstigt kanske med tanke på att det här är ”småsyskonet” till Seghesio Sonoma Zinfandel, ett vin som i min bok är den bästa zinfandel som går att hitta på bolis. Och jodå, här bjuds på gott om fatkrydda, cederträ, mörka plommon, mogna körsbär, svartpeppar och choklad, men också en del färska sötmogna jordgubbar och torkade örter. Klassiskt grillpang av prima kvalitet, bara att slänga det välmarinerade köttet på grillen!

chateau-de-pierreux_wine-table_vintips

Château de Pierreux 2019, Frankrike, Beaujolais, nr 2293, 129 kr

Se här en beaujolais för klart bra prislapp som är bärigt lätt i stilen men som samtidigt bjuder på en skönt rustik botten med gott om kryddor och lite tät frukt. Helt enkelt perfekt när det ska läggas fågel, fläsk eller något annat lite ljusare kött på grillen, eller hur? Det här vinet kommer från Brouilly, den sydligaste och största av cruerna i Beaujolais, och doft och smak bjuder på framfusig bärighet – tänk hallon, jordgubbar och lite blåbär – tillsammans med ett knippe färska gröna örter och ett lätt drag med pepparkvarnen. Svingott att dricka nu på en gång, men kan absolut ligga ett par tre år i källaren om du vill det.

Dela via:

Mest besökta vinbarerna just nu

Svarta Hästen

Skön atmosfär

Stockholm, Östermalm

Ramla in

Bar Ingrid

Charmigt

Stockholm, City

Ramla in

Leijontornet Bar

Wow-personal

Stockholm, Gamla stan

Hotell

Hornstulls Bodega

Klackarna i taket

Stockholm, Södermalm

Hål i väggen

Lilla Vinbaren

Klassiskt

Malmö, Innerstaden

Perfekt läge

Bar La Lune

Prisvärt

Göteborg, Vasastaden

Hål i väggen

Gemla Vinbar

Stockholm, Södermalm

Babette

Livligt

Stockholm, Vasastan

Hål i väggen

Bodegan

Avslappnat

Umeå

Skön innergård