Grab a Bottle – Tre kryddiga rödviner
Lästid: 1 minut
Så här års, när vintriga vindar viner runt knuten, kan man behöva lite kryddigt värmande viner i glasen och mustig mat på tallriken. Andreas Grube tipsar om tre kryddiga rödviner som gör sig perfekt för årstiden.
Zolo Winemakers Blend Organic 2021, Argentina, nr 1056, 119 kr
Kalasfynd på en blend av malbec, cabernet sauvignon och en skvätt chardonnay. Rik, rund, fruktig och kryddig med smaker av svartvinbär, björnbär, mörka plommon, mörk choklad och torkade örter. It’s a Bargain!
Delas Les Launes Crozes-Hermitage 2020, Frankrike, nr 2800, 189 kr
Ståtligt och elegant från från norra Rhônedalen. Druvan är syrah, vilket känns tydligt på de lite järniga tonerna av rökt chark tillsammans med svarta oliver, hallon, björnbär och lagerblad. På toppen ett drag av nymalen svartpeppar. Klockren partner till det mesta i köttväg, gärna vilt.
I samarbete med Riedel
Riedel Veloce, Syrah/Shiraz, 2 pack, 501 kr
Glaset passar till fylliga, aromatiska viner med en måttlig mängd tanniner så som syrah. Formen på kupan förstärker doften och den generösa smaken, vilket ger vinet en perfekt balans mellan frukt, syra och strävhet.
Château Bouscassé 2018, Frankrike, nr 2204, 169 kr
En pålitlig pjäs som alltid överlevererar vad gäller pris kontra kvalitet. Väldigt tät och tanninrik med massor av svartvinbär, mörk choklad, nymalet kaffe, körsbär och stänk av lakrits. Det här vinet mår bäst av att få ett par timmar i karaff och sedan avnjutas med en bra entrecote med feta tillbehör.