Grab a Bottle – tre perfekta burgarviner
Lästid: 2 minuter
Saftigt kött, rikligt med smält ost, fluffigt bröd och smakrika såser. En klassisk hemmagjord hamburgare är både gott och vinvänligt till tusen – och går att variera i oändlighet. Här bjuder Andreas Grube på tre viner som gör burgarkvällen till en fest!
La Bastide Blanche 2019, Frankrike, nr 2262, 189 kr
Från ett område i Provence som heter Bandol kommer den här stöddiga blenden på mourvèdre, grenache, carignan och cinsault. Fatkryddig och mörkfruktig med massor av plommon, kakao, tobak, svartpeppar och torkade provencalska örter. Står pall för det mesta och kommer sitta som en dröm om du kör burgaren på grillen och serverar med feta tillbehör som majonnäs och extra ost.
Zolo Winemakers Blend Organic 2020, Argentina, nr 1056, 115 kr
Verkligen ett riktigt fyndpang det här, med massor av njut per krona. Vinet är gjort på ungefär lika delar malbec och cabernet sauvignon – plus en liten skvätt chardonnay (!) – och här bjuds på stram struktur och smaker av svartvinbär, choklad, mörka plommon, mogna körsbär och lite nymalen svartpeppar. Verkligen ett bra allroundvin som passar till det mesta i burgarväg.
Grab a glass
I samarbete med Riedel
Old world pinot noir, 2 pack, 699 kr
Ett oumbärligt glas för den som älskar nebbiolo och röd bourgogne. Glaset lyfter fram fruktsötman i vinet och balanserar på så vis den höga syran. Kupan är vid nertill och relativt smal upptill, vilket gör att frukten och friskheten förstärks i doften. Njut!
Langhe Nebbiolo Leunin 2019, Italien, nr 77488, 129 kr
Mmm, ett perfekt vin att plocka fram när det vankas mjukt smörstekt lök och lite tryffelmajonnäs som tillbehör, eller om du byter ut den hederliga cheddarosten mot exempelvis brie. Läckert vin med alla klassiska nebbiolomarkörer på plats: nypon, rosor, körsbär, kanel, lagerblad och lite sandelträ. Får gärna drickas hyfsat svalt och njutas i stora kupor.
Annons
Cuvée Long Terme 2018
Cuvée Long Terme 2018
Det här vinet är gjort på i huvudsak syrah och här finns gott om den där charmiga violparfymen och lite järniga toner, men också mörka körsbär, svartvinbär, choklad, saltlakrits och lite kaffetoner. Tät och välstrukturerad munkänsla med tydliga men balanserade tanniner. Går att spara många år i källaren men dricks också fint redan idag, särskilt efter någon timme i karaff.