Korianderdoftande hjärtmusslor till läskande vitt vin
Lästid: 1 minut
Hetta upp hjärtmusslor och slunga i vitlök, koriander, vitt vin och lime. Veckans recept tar oss till havet och matchas vackert med vår liveprovning: expedition Portugal, som tar oss genom grönskande dalar, bergsområden och varma slättlandskap. Varsågoda att följa med och smaklig spis!
Ingredienser
4 personer
1 kg vongole eller hjärtmusslor väl sköljda
1 st gul lök (finhackad)
1 st vitlöksklyfta (finhackad)
0.5 dl olivolja
1 dl vitt vin, varför inte från Portugal!
2 dl koriander (hackad)
1 st lime
8 skivor surdegsbröd (grillade eller rostade)
Så gör du
Värm oljan i en djup kastrull, lägg i de väl sköljda musslorna så att det börjar fräsa.
På med locket och låt musslorna fräsa i 1 minut på hög värme till de börjar öppna sig.
Tillsätt vin, lök, vitlök och låt koka i 2-3 minuter. Nu ska alla musslor vara öppna.
Tillsätt koriander, zest av limeskal och pressa i limejuicen.
Smaka av med svartpeppar och eventuellt en aning salt.
Servera direkt med grillat eller rostat bröd!
Följ sedan med på vår goda liveprovning – expedition Portugal! Andreas Grube och Maja Berthas reser genom grönskande dalar, spektakulära bergsområden och varma slättlandskap. Provningen är kostnadsfri och ses lika bra live som i efterhand. Varmt välkomna!
När: Torsdagen den 3:e juni klockan 19.00-19.45
Var: Wine Tables Facebook eller YouTube