Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Laga mera vilt med recept av viltkocken Anders Levén

Laga mera vilt med recept av viltkocken Anders Levén

Bild på Maja Berthas
Maja Berthas Redaktör & Vinskribent

Lästid: 1 minut

När han inte jagar eller letar inspiration utomlands jobbar han aktivt med bland annat matlagningskurser, evenemang och catering. Han har tre viktiga ingredienser i sitt liv: Vilt, Ostron & Frankrike. Ibland besöker han oss på Wine Table för liveprovningar där hans matlagning passar in som hand i handske. Välkommen att njuta ett par av viltkocken Anders Levéns recept.

Viltkocken Anders Levén
Viltkocken Anders Levén

Råbiff på Dovvilt med riven pecorino, friterad vitlök, persilja,
Basilikamajonnäs

4 pers. recept

400 g färs på dovvilt (iskall)
3 klyftor vitlök
6 msk riven pecorino
Skuren persilja
2 dl basilika-majonnäs (gör egen eller köp färdig)

Gör så här:

  • Se till att färsen är iskall när du förbereder upplägget.
  • Skiva vitlöken tunt och fritera/stek i olja tills skivorna är gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
  • Riv pecorinon fint.
  • Lägg upp på tallrik och garnera råbiffen med den friterade vitlöken, basilikamajonnäsen och toppa med riven pecorino samt skuren persilja.
  • Lägg gärna till lite gott bröd till servering.

 

Rostbiff på Dovvilt med lingonsalsa, äpple, röd lök, koriander

4 pers recept

400 g ytterfilé dovvilt

Salsa:
1 äpple tärnat
1 rödlök finskuren
2 dl lingon helst frysta en gång
2 msk råsocker
3 msk skuren koriander
2 msk olivolja
Några stänk tabasco efter smak
1 lime pressad och riven

Gör så här:

  • Bryn köttet hårt på hög temperatur. Krydda med salt och svartpeppar och stek sedan i ugnen på 85°C, till 58°C i innertemperatur.
  • Låt rostbiffen vila i 10 min och skiva sedan tunt.
  • Ingredienserna till salsan blandas och lägg över det skivade köttet
  • Servera snyggt på en tallrik

Laga mera vilt med Anders Levén

 

Besök Anders Levén på nätet.

Mer om viltkött – ett hållbart alternativ av Pär Strömberg

Läs mer om vilt och höstens smaker och hur du matchar rätt till dryck, av Maja Berthas

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.