Laga mera vilt med recept av viltkocken Anders Levén
Lästid: 1 minut
När han inte jagar eller letar inspiration utomlands jobbar han aktivt med bland annat matlagningskurser, evenemang och catering. Han har tre viktiga ingredienser i sitt liv: Vilt, Ostron & Frankrike. Ibland besöker han oss på Wine Table för liveprovningar där hans matlagning passar in som hand i handske. Välkommen att njuta ett par av viltkocken Anders Levéns recept.
Råbiff på Dovvilt med riven pecorino, friterad vitlök, persilja,
Basilikamajonnäs
4 pers. recept
400 g färs på dovvilt (iskall)
3 klyftor vitlök
6 msk riven pecorino
Skuren persilja
2 dl basilika-majonnäs (gör egen eller köp färdig)
Gör så här:
- Se till att färsen är iskall när du förbereder upplägget.
- Skiva vitlöken tunt och fritera/stek i olja tills skivorna är gyllenbruna. Låt rinna av på papper.
- Riv pecorinon fint.
- Lägg upp på tallrik och garnera råbiffen med den friterade vitlöken, basilikamajonnäsen och toppa med riven pecorino samt skuren persilja.
- Lägg gärna till lite gott bröd till servering.
Rostbiff på Dovvilt med lingonsalsa, äpple, röd lök, koriander
4 pers recept
400 g ytterfilé dovvilt
Salsa:
1 äpple tärnat
1 rödlök finskuren
2 dl lingon helst frysta en gång
2 msk råsocker
3 msk skuren koriander
2 msk olivolja
Några stänk tabasco efter smak
1 lime pressad och riven
Gör så här:
- Bryn köttet hårt på hög temperatur. Krydda med salt och svartpeppar och stek sedan i ugnen på 85°C, till 58°C i innertemperatur.
- Låt rostbiffen vila i 10 min och skiva sedan tunt.
- Ingredienserna till salsan blandas och lägg över det skivade köttet
- Servera snyggt på en tallrik