Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Någonting att dricka? Med Tess Medina!

Någonting att dricka? Med Tess Medina!

Bild på Pär Strömberg
Pär Strömberg Chefredaktör & Vinskribent

Lästid: 3 minuter

Hon är årets vinnare av Sveriges Mästerkock med matinspiration från hemstaden Stockholm, men även från Los Angeles, där hon växte upp, och Paris där hon levde under några år som vuxen. Hon är aktuell med boken À table med Tess och publicerar matinspiration på Instagramkontot @foodiebytess och snart kan hon även titulera sig sommelier. Någonting att dricka har träffat TESS MEDINA!

Porträttbild på Sveriges Mästerkock Tess Medina klädd i svart vid en köksö.
Foto: Eva Hildén

På fredagskvällen bubblar det i blodet, man är… sugen på vad att dricka, för att få en bra start på helgen?

– Fredags-ölen i duschen. Tänk att duschen är din bastu.

Om du fick dela en flaska med vem du ville – vem och vad, nu levande eller historisk?

– Martha Stewart, hon har ju levt ett roligt liv ändå. Hennes Instagram är to die for.

Vad tror du är den största fördomen folk har om dig?

– Svår fråga, men folk har ofta mycket åsikter om en. Tror det är bättre att ignorera fördomar och fokusera på sig själv istället.

Vad var de största utmaningarna med Sveriges Mästerkock?

– Att inte ha kontroll över vad man ska laga.

Vilket eller vilka har du märkt är de svåraste momenten inom ditt nya yrke som matkreatör?

– Att veta hur mycket mat man ska köpa in för att det ska räcka åt alla, oftast blir det överflöd.

Vad var vanligast i glasen bland deltagarna i Sveriges Mästerkock?

– Oj, kanske öl?

Vilken fråga om ditt yrkesliv får du oftast?

– ”Varför sa du upp dig?” Jag sa INTE upp mig, mitt kontrakt gick ut, och det var väl bra timing?

På vilket sätt håller du dig uppdaterad med vad som sker i matens och vinets värld?

– Via sociala medier, vänner och bekanta. Man ska inte underskatta bekanta. Folk är oftast mer hjälpsamma än vad du tror.

Favoritrestaurang i Sverige och dito i världen?

Restaurang Oxenstiernan, Café Cuvée och testade faktiskt maten på Café Klotet häromdagen- inte dåligt.

 

Porträttbild på Sveriges Mästerkock Tess Medina i blommig dress bakom en köksö.
Foto: Eva Hildén

Vilka är dina favoritdrycker, ge oss en av varje av följande:

Öl?ÄLSKAR! Främst Peroni, men jag får dock svullen mage av all öl. Ser typ gravid ut resten av kvällen.
Vin? Börjat gilla en rosé som heter Manon.
Sprit? Hendricks Gin.
Cocktail? – French 75.
Raggargrogg? – GT!
Festbål? – Sangria på rött vin.
Återställare? – Mellanöl.

 

Favoritdruva, favoritregion och favoritstil på vin?

– Låt mig svara på denna fråga om cirka ett år, efter min sommelierutbildning.

Kommer du att utbilda dig till sommelier nu?

– Japp, på The Wine Hub.

Vad bjuder du på för att fira att något riktigt stort har hänt, som exempelvis att vinna Sveriges Mästerkock?

– Champagne Deutz Brut Classic.

Har du något husvin hemma?

– Har ofta någon flaska pinot noir hemma.

Bästa mat och dryckeskombo du vet?

– Sill och snaps.

En annan matchning du inte gillar eller som verkligen är överskattad?

– Rödvin med fisk? Konstigt!

Vilken dryck lyfter vilken fest som helst?

– GT eller Champagne!

Samma sak om vad som får vilken fest att krascha?

– Shots.

Din bästa vinupplevelse någonsin?

— Trodde jag inte gillade chardonnay – men det visar sig att jag bara druckit det ur fel glas. Det var otroligt gott i rätt glas.

Om man vill dela en flaska med Tess Medina, vart hittar man dig säkrast?

– Hmmm, Bistro Süd.

 

Porträttbild på Sveriges Mästerkock Tess Medina klädd i vitt vid ett bord.
Foto: Eva Hildén

Fakta om Tess Medina

Bor: Södermalm.
Familj: Milou, min lilla cavapoovalp.
Gör: Lite oklart just nu.
Aktuell med:Kokboken À table med Tess och Instagram-kontot @foodiebytess
Känd som:Vinnare av Sveriges mästerkock 2024.
Kul kuriosa: – Tycker verkligen verkligen verkligen inte om choklad. Det gör mig törstig och jag tycker inte om att vara för törstig.

 

Läs alla de andra intervjuerna i vinjetten Någonting att dricka?

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.