Nyårets tjusigaste tilltugg
Lästid: 1 minut
Låt nyårsbubblorna förföras genom kyssar från havet och de godaste av tillbehör. Här bjuder vår kock Rod Pérez på såväl äpplig citronette som ostgräddig gratinering.
Ostronens tre ljuva tillbehör
ÄPPELCITRONETTE
INGREDIENSER:
¼ äpple skuret i små tärningar
½ dl citronjuice
½ dl olivolja
1 msk plockad dill
1 bit pepparrot rivs över ostronet vid servering
GÖR SÅHÄR:
Blanda alla ingredienser och servera på ostronen, avsluta med att riva lite pepparrot över det garnerade ostronet.
VINÄGERLÖK
INGREDIENSER:
1 dl champagne vinäger eller sherry vinäger
1 dl fint skuren schalottenlök eller silverlök
GÖR SÅHÄR:
Finhacka löken och låt dra i vinägern minst 30 min innan servering. Toppa sedan dina ostron med vinägerlöken.
I GLASET:
Casa Canevel Prosecco Rosé Brut 2019, Italien, Veneto
Pierre Peters Cuvée de Réserve , Frankrike, Champagne
OSTGRATINERING
INGREDIENSER:
1 dl blåmögelost
ca 0,5 dl grädde
Svartpeppar
GÖR SÅHÄR:
1. Blanda osten med grädde till en lätt och smidig kräm. Mängden grädde kan variera beroende på vilken ost som används.
2. Smaka av med lite svartpeppar
3. Toppa ostronen med 1 tsk av blandningen och gratinera med en brüle – brännare eller högst upp i ugnen på grillvärme mellan 30 – 60 sekunder, tills ostronet blir varmt och ostblandningen gyllene. Låt svalna något innan servering och toppa då med lite av vinägerlöken ovan.