Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
Vi använder cookies
Vi använder och analyserar cookies för att kunna ge dig ett personligt,
anpassat innehåll och för att kunna marknadsföra saker som vi tror att du gillar.
Genom att klicka på "Tillåt cookies" godkänner du vårt användade av cookies,
eller så kan du anpassa dem nedan. Läs mer om hur vi hanterar cookies här.
Nödvändiga cookies hjälper dig att göra en hemsida användbar,
genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering
och åtkomst till säkra områden på hemsidan. Hemsidan kan inte fungera
optimalt utan dessa cookies.
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Used to detect and defend against reply-cookie-attacks -
The cookie is necessary for the integrity of the website.
Upphör
Ett år
Namn
_abck
Utfärdare
list-manage.com
Data Processor
Cookie information
Ändamål
This cookie is used to distinguish between humans and
bots. This is beneficial for the website, in order to make valid reports
on the use of their website.
Upphör
En dag
Namn
ak_bmsc
Utfärdare
us19.list-manage.com
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Used in context with the website's BotManager. The
BotManager detects, categorizes and compiles reports on potential bots
trying to access the website.
Upphör
Session
Namn
bm_sv
Utfärdare
us19.list-manage.com
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Used in context with the website's BotManager. The
BotManager detects, categorizes and compiles reports on potential bots
trying to access the website.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara uppgifter som
ändrar hemsidans utseende eller funktioner. T.ex ditt föredragna
språk eller de regioner som du befinner dig i.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan
genom att hämta och rapportera information anonymt.
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Registers a unique ID that is used to generate
statistical data on how the visitor uses the website.
Upphör
Två år
Namn
_ga
Utfärdare
winetable.se
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Used by Google Analytics to collect data on the number
of times a user has visited the website as well as dates for the first
and most recent visit.
Upphör
Två år
Namn
_ga_#
Utfärdare
winetable.se
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Used by Google Analytics to throttle request rate.
Upphör
En dag
Namn
_gat
Utfärdare
winetable.se
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Registers a unique ID that is used to generate
statistical data on how the visitor uses the website.
Upphör
En dag
Namn
_gid
Utfärdare
winetable.se
Data Processor
Cookie information
Ändamål
This cookie is used to count how many times a website
has been visited by different visitors - this is done by assigning the
visitor an ID, so the visitor does not get registered twice.
Upphör
En dag
Namn
_hjAbsoluteSessionInProgress
Utfärdare
winetable.se
Data Processor
Cookie information
Ändamål
This cookie is used to determine if the visitor has
visited the website before, or if it is a new visitor on the website.
Upphör
En dag
Namn
_hjFirstSeen
Utfärdare
winetable.se
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Sets a unique ID for the session. This allows the
website to obtain data on visitor behaviour for statistical purposes.
Upphör
Persistent
Namn
_hjid
Utfärdare
winetable.se
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Used to detect whether the user navigation and
interactions are included in the website’s data analytics.
Upphör
En dag
Namn
_hjIncludedInPageviewSample
Utfärdare
winetable.se
Data Processor
Cookie information
Ändamål
Registers statistical data on users' behaviour on the
website. Used for internal analytics by the website operator.
Marketingcookies används för att spåra besökare gränsöverskridande på hemsidor.
Avsikten är att visa annonser som är relevanta och engagerande för den enskilda
användaren
och därmed vara mer värdefull för utgivare och tredjepartsannonsörer.
Data Processor
Cookie information
Ändamål
This cookie registers data on the visitor. The
information is used to optimize advertisement relevance.
Upphör
Ett år
Namn
_mcid
Utfärdare
mc.us19.list-manage.com
Data Processor
Pixel
Ändamål
Used by Google AdWords to re-engage visitors that are
likely to convert to customers based on the visitor's online behaviour
across websites.
Pär Strömberg har Nyprovat tillfälligt sortiment för 5 och 6 oktober, ett av de största släppen för året där det kryddas och maxas i både TS och på WEBBEN (5 oktober kl 10.00). Stort fokus ligger på vinerna från Penfolds som årligen lanseras i ett svep. TS visar upp en hel del bra och intressanta producenter och viner. Några återkommer i webbsläppet med sina mer nischade vingårdslägen, cuvéer och exklusivare utgåvor, som exempelvis Azelia, Piccolomino och Crystallum. Pär Strömberg har provat det mesta och valt ut det bästa. Håll till godo och kom ihåg att njuta före klunka och att dricka mindre men bättre!
Cavablend av pansa blanca (xarel-lo), macabeu och parellada från vingården Serralada de Marina Natural Park strax utanför Barcelona. Tydliga Cavatoner av melon och grapefrukt med gröna örter, ljust bröd och kex i en torr stram syrastruktur med lätt artificiell fruktsötma i finishen. Alta Alella Mirgin är en av de omsorgsfulla producenterna som med passion och energi satsar fullt ut på hållbarhet, ekologi och på viner framställda med minsta möjliga påverkan. Vi känner igen dem från deras Pet-Nat AUS som vi skrivit om tidigare. (Handpicked Wines, 5400 fl.)
Frisk och mjuk gul frukt, tät struktur, finessrik, läskande syra, koncentrerad frukt. Honung, kaprifol och örter med en mineralisk havssält ai avslutet. Muscadet eller melon de bourgogne från bröderna Choblets familjegård. Druvorna till detta vin kommer från 70 år gamla vinstockar och har lagrats i åtta år på sin jästfällning vilket gett en djup koncentration. Spännande vin till larvigt bra pris. Området Muscadet Côtes de Grand-Lieu omfattar ca 300 hektar och ligger sydväst om staden Nantes, i västra Loiredalen. (Selected French Wine, 3600 fl.)
Ekologiskt vin av den lokala druvan timorasso från Colli Tortonesi. La Spinetta under Giorgio Rivettis ledning gick från klarhet till klarhet till världsstjärnestatus, men de senaste åren har stjärnstatusen dalat i takt med att stilen på områdets viner, i Barbaresco och Barolo, sett en förändring och föryngring och en atavistisk återgång till vad som en gång var, innan modernisterna. Man kan enklast förklara det som att det bästa av de traditionella och de modernistiska stilarna äntligen funnit fred i varandra för att skapa ett bättre område för vinernas skull. Här har Giorgio inte sackat efter utan sakta men säkert ställt om siktet och med energi och dedikation startat nya projekt för framtiden och de kommande klimathoten. Läskande frisk och syrlig med florala frukttoner, gula plommon, persika och citrus i en torr och stram stil som leder in i ett salinerande mineraliskt avslut. (Enjoy Wine & Spirits, 1800 fl.)
Gul halmstråfärgad med en brettig reduktiv inledning där läder möter stall och bokna äpplen. Strukturen är välordnad i sitt kaotiska första intryck, stram och torr med en umamitouch och syrlighet bortom all vett och sans. Högul torrhet, lite småstökigt gulfruktig med os av vulkan och grapefrukt. Läskande frisk och energisk, lätt spretig och örtigt i avslutet, inget för nybörjaren, men väl för den som vill vidga sina vinösa vyer. (Vin & Natur, 600 fl.)
Energisk chardonnay från fem olika vingårdar sourcade av hyllade och prisade vinmakaren Peter-Allan Finlayson. Lätt reduktiv inledning, rökig knallpulverpickadoll, med vidare fokus på gul ren frukt. Mer limezestig än tidigare årgång men annars likvärdig i sitt genialiska syradrag kontra fet textur som övergår i en torr stram och lång mineralisk eftersmak koncentrerat gulfruktig och lätt nötig (Tryffelsvinet, 840 fl,)
Vit biodynamisk charm from Eola-Amity Hills i Oregon och Rajat Parr och Sashi Moormans vinmakarprojekt. Ren snygg chardonnaydoft av gul frukt, citrus, plommon, äpple med syrlig frukt och friskt läskande syra. Koncentrerat och fylligt med lätt fatkaraktär, valnötsskal och nötter. (The WineAgency, 1200 fl.)
Lätt reduktivt rökig inledning, tät gulfruktig doft. Fatrikt och fylligt, citrus, äpple, nötter, örter och sandelträ med frisk syra och stenfruktig mineralisk sälta i ett långt koncentrerat avslut. (Vinunic, 762 fl.)
Toppvin med den finaste av chardonnayfrukt. Stort och elegant i både nos och smak och smakar det så kostar det. Gul frukt, persika, kokos, smör och nötter i nosen, melon, äpple, citrus i smaken där en klingande syra skär genom en fet koncentrerad textur i en ekvilibristisk balansgång. (Vinunic, 84 fl.)
Skalmacererad lokal druva vid namn khikivi, har gett aromatik av apelsin och clementin, ananas, nektarin och aprikos. Aromer som går igen rent smakmässigt där en torr och syrlig struktur med lätta tanniner bjuder ett spännande möte. Ju mer man doftar och smakar desto mer komplex blir det. Rent och traditionellt. Mer clementinskal, persika, litchi och aprikos med kanderade nötter. Fullt av inneboende energier från tiden den vilat på amfora, i Georgien kallad Qvevri. Det hela har gett hög syra och tvärtorra tanniner med en läskande frisk, hårt strukturerad stabilitet. Spännande och gott! (Independent Wine Company, 3600 fl.)
Ekologisk syrah från en av mina favoriter vid foten av berget. Yann har idag cirka 20 hektar både i Crozes och Hermitage där han gör ypperligt lagringsdugliga viner, tro mig, jag har haft ynnesten att prova hans viner under en lång period och är något av en storkonsument av hans övriga range. Rökigt charkig och mörkbärig, fylld av örter och strukturerad av fat, mineral och tight textur med generös frukt i avslutet. (Enjoy Wine & Spirits, 6600 fl.)
Ekologiskt odlad syrah från vingården Thalabert, precis under den massiva Paul Jaboulet Ainé-skylten som pryder kullens topp. Vingårdens syrah växer och mognar på 40-60 åriga stockar. Välsvarvad med mörka bär, viol, körsbär och gastronomiska egenartade garrigue-örter som lagerblad, rosmarin och lavendel i strama men generösa tyglar. Idag ägs den klassiska firman av den schweiziska familjen Frey och vinmakare är dottern i familjen, Caroline Frey. (Nigab, 4800 fl.)
Magnifikt, vilken kvalitet, ända ut i porerna. Alain Brumont och hans prodigy Antoine Viery fortsätter att visa vad området Madiran och druvan tannat kan göra för mänskligheten. Blåfruktig av mogna blålila plommon i nosen, svartgrusiga täta och tighta tanniner, skarp hög syra, knastertorrt med generös schwung i kryddiga frukter. Allt under ett välbalanserat paraply med tydlig Madiran- och tannat-style. Inget för nybörjare men en fröjd för den inbitne av Herr Brumonts metoder. Gott att drickas nu men kan lagras länge, länge, länge!(Wine Affair, 9600 fl.)
Sötfruktig intensiv och elegant nos, mörkt rödbärig smak med torr, stram textur, välstrukturerat och energisk syra med solvarm frukt och täta tanniner. Otroligt prisvärt pang i stor allokering, som i denna TSV dolcetto-offert slog samtliga av de stora namnen runt om i Barolo och Barbaresco som deltog. Familjen Grimaldi köpte sin första vingård 1930 men det var först 1996 när Ferruccio Grimaldi tog över som de började sälja vinet under egen etikett och inte till andra vinmakare i byn som de gjort tidigare. Dolcettodruvorna till detta vin kommer från 25-åriga vinrankor i en liten vingård i Novello. Efter manuell skörd får druvorna jäsa tillsammans med skalen innan det dras om till ståltank där det sedan lagras innan buteljering. Allt vinifieras högst upp i byn Barolo i familjens historiska hem. (Panache, 6000 fl.)
Från hyllade Cru/MGA Rocche dell’Annunziata i La Morra, en klassisk nebbiolo med 50 år på nacken uppvuxen ur lera och kalksten. Djup aromatik, maxad av mörka körsbär, rosor, tjära och torkad frukt, viol, nypon och träfat med syrlig ypperligt koncentrerad frukt. Driv i syran och frisk frukt, täta strama tanniner men generös och bjussig och relativt lättillgänglig. Årgången 2019 är mycket lovande och anses redan nu komma att bli en klassisk årgång. Gagliassos filosofi när det gäller hållbar vinodling går som en röd tråd genom alla moment och man arbetar enligt programmet ”The Green Experience”. Respekt för naturen och jorden står i fokus, liksom viner som speglar terroir. (Handpicked Wines, 2400 fl.)
Lalù grundades 2019 av de unga studievännerna Lara och Luisa efter resor och praktik på den internationella vinscenen. Idag har de 3,5 hektar i Serralunga d’Alba där de odlar finstämd nebbiolo. Körsbärsfruktig med viol- och rosnos med fjäderlätt hint av tjära. Frisk energisk, läskande syra med torra unga tanniner i en sträv textur och lång mörkbärig eftersmak. Personligt och mycket charmigt från två unga kvinnor som representerar en ny generation kvinnliga vinmakare som har antagit utmaningen, i en annars ofta mansdominerad vinvärld, med beslutsamhet och passion. Jag hoppas innerligt att vi får se mer av Lalù i framtiden, så köp och stötta. (Gullberg by Stockwine, 300 fl.)
Stilren nebbiolo från gamla stockar i sju olika vingårdar i byarna Castiglione och Serralunga. Magisk balans i både nos och gom, Castiglione i nosen, Serralunga i munnen. Rosenbärigt med körsbär, viol, nypon, tjära, tät och kraftfull elegans, torr och sträv med elektrisk syra med unga tanniner och explosiv energi. Hög fräschör och drickvänligt redan nu men med lång lagringspotential. 2019 förklaras redan som en riktigt bra klassisk Barolo årgång med tidig tillgänglighet och rundare tanniner. Azelia frontas i dag av unge Lorenzo Scavino, enda barnet i huset och familjevineriet står för dedikation och passion, med vin från gamla stockar, rent och naturligt, ekologisk odling, låg yield med koncentration, kraft, energi och elegans. (Tryffelsvinet, 1800 fl.)
Flertalet vingårdsviner lanseras 5 oktober i webb-släppet. Se längre ned på sidan för mer info:
Energi i ett glas, läskande frisk, välstrukturerad, välbalanserad och smakrik med läskande syra. Charmigt mjukt, lent och läckert med tight, stram struktur i ett syrligt örtigt och kryddigt avslut. Domaines Lupier är en liten vingård som ligger i San Martín de Unx, Navarra, som välbekanta vingeniet Raúl Pérez nyligen har förvärvat. (Premiumpartners, 3000 fl.)
Tät och mörkfruktig med läskande frisk och energiskt örtig med mörka körsbär, plommon och svartvinbär i ett charmigt värmande avslut med örter, vanilj, ceder och ekfat. Klassikt modernt från namnkunnigt vineri med anor från 200 år tillbaka. Bodegas Muga som ligger i staden Haro i själva hjärtat av Rioja tillhör förvisso de verkliga klassikerna från regionen med uttrycket är purungt och samtida. (Terrific Wines, 9600 fl.)
En snäll jätte från Priorat med underskön blend av cabernet sauvignon, garnatxa och syrah. Mjukt blårödbärig med kryddig och örtig stuns och frisk syra. Torra tanniner och generös frukt i ofantlig längd. Clos Erasmus är ett kultförklarat vineri som grundades av Daphne Glorian år 1990 då hon köpte fyra branta terrasserade vingårdar i det karga bergsområdet Priorat. Till en början vinifierade vinerna i Alvaro Palacios källare, men när hans nya, toppmoderna vineri stod klart tog hon över de gamla lokalerna. Sedan 2003 produceras även ett andra-vin som heter Laurel, i samband med det ändrades också företagets namn till Clos I Terrasses. (Wine Affair, 720 kr)
Kvalitets-Rioja med klassiska toner från en klassisk producent. Dill, vanilj och mörka röda bär, mogen frukt, torkad frukt. Lätt mognad, välbalanserad och strukturerad. Tempranillo i förarsätet med liten del garnacha. Sociedad Vinicola de La Rioja Alta grundades 1890 av fem familjer; Ardanza y Sanchez, Garcia Cid y Gárate, Prado y Lablanca, Puig de la Bellacas y Herrán och Lacort Tapia. 1904 slogs firman ihop med Bodegas Ardanza. Här är faten den viktiga nyckeln till vinernas karaktär. (Winepartners Nordic, 5400 fl.)
Gomez Cruzado jobbar småskaligt med stor känsla för terroir och traditionell vinmakning utan att skygga för nya idéer och ny teknik. Torrt och stramt, stort och energiskt med generös frukt och en avslutande eldigt kryddig örtighet. Bra prisbild för hög kvalitet. Tvärtom mot ovan nämnda vin är det garnacha som här leder med hjälp av tempranillo. Gomez Cruzado är en av de klassiska vinerierna i Haro och ligger granne med storheter som Tondonia och ovan nämnda La Rioja Alta med flera men med en total produktion på ca 200 000 flaskor om året så klassas de idag som ett boutique winery. (Rewine, 1500 fl.)
Glenellys flaggskeppsvin är uppkallad efter grundaren May de Lencquesaing. Koncentrerad bordeauxblend med tyngdpunkten i 90% cabernet sauvignon, övriga druvor är i fallande procentuell ordning cabernet franc och petit verdot. Tydligt bordelaiseinflytande med svartvinbär, plommon, björnbär, fat och ceder, sandelträ, läder, blyertsväss, örter och kryddor. Elegant och kraftfullt. Trots sex år på nacken och en toppårång, önskar jag den ett par år till i vinkällaren för full utdelning. Samma ägare som till Comtesse de Lalande i Bordeaux. (Provinum Vinhandel, 600 fl.)
Kustnära odlade druvor från fem olika vingårdar, 50 % whole-cluster pressad och jäst i använd ek. Doft och smak av röd frukt, jordgubb och sandelträ. Aromatiskt med elektrisk känsla, josig men med tydlig struktur, torra tanniner, syrlig och frisk syra, örtigt mineraliskt avslut med frisk hint av saltlakrits. Peter-Allan Finlayson och hans Crystallum, som han driver med sin bror Andrew, personifierar framtidens Sydafrika. 2021 utsågs Peter-Allen till ”Winemaker of the year” i Tim Atkins MW’s South Africa Special Report som ett slutgiltigt erkännande för sin enorma skicklighet och kunskap. Håll även utkik efter hans webb-lansering av vingårdsviner nedan och hand andra viner från Gabriëlskloof. (Tryffelsvinet, 1344 fl.)
Från Ballard Canyon med kärlek för druvor, ursprung och rena viner i ny årgång och med ny etikett. Ni känner säkert igen Stolpman från vinerna Love you Bunches. Mjuk och charmigt fyllig med bjussig varmfruktig omhuldande fyllighet där svartvinbär och vildhallon bjuder in örter och mineralitet i ett långt avslut. Blend 75% syrah med mindre delar grenache och sangiovese, vinifierat i betong och på ståltank som sedan lagrats på neutrala ekfat. Hos Stolpman har man inga säsongsarbetare utan de som jobbar i vingården har året-runt-anställning. Vinsten från vinet La Cuadrilla går dessutom uteslutande till vingårdsarbetarna. La Cuadrilla betyder ‘the crew’ eller ‘besättningen’ översatt till svenska. Vinmakaren Kyle Knapp är tillsammans med ägarfamiljen, Peter och Jessica Stolpman, dedikerade till förnuftigt jordbruk och vinframställning där de vill skapa livfulla, platsspecifika viner som lyser av ursprung och druvrenhet.(Gullberg by Stockwine, 1200 fl.)
Balanserat, välmakat och mycket gott från Rajat Parr och Sashi Moormans vinmakarprojekt i Oregon och deras biodynamiska vingårdar belägna i Yamhill-Carlton. Rökig reduktiv inledning med doft och smak jordgubb med sandelträ, örter, syrlig och tät, torra tanniner och generös frukt med avslutande umamistinn körsbärston. (The WineAgency, 1200 fl.)
En klassiker från vingården Geyserville i Alexander Valley av lejonparten zinfandel och mindre delar carignane, petite sirah och alicante bouschet som i olika druvkonstellationer producerats sedan 1966. Fullmatat av svartvinbär, blåbär och plommon med rökiga rostade fat, energiskt och elegant, stort och finessrikt. (Wine Affair, 840 fl.)
Från Mendoza, ett stort, torrt och mjukt fylligt och smakrikt vin av malbec med kraftfull svart frukt, ekfatsinfluerat med torra tanniner. Varje år släpper Trapiche tre viner från de kontrakterade småodlarna Finca Coletto, Finca Ambrosia, Finca Orellana. Med denna “terroir-serie” vill man hylla dessa odlare som levererat toppkvalitet genom generationer till Trapiche. (Spring Wine/Spendrups, 800 fl.)
Reduktiv inledning, krutrökigt innan hallonlakrits i en torr, stram och örtkryddig rödbärig josig stil med lätta tanniner och frisk syra. Ett naturligt sidoprojekt med sikte på svalodlad chardonnay, och som här, pinot noir, av Fransisco Baettig, som är stjärnvinkmakaren som under lång tid varit ansvarig för toppvinerna Seña och Viñedo Chadwick samt chefsvinmakare på Erràzuriz. Baettig är hans och gode vännen Carlos de Carlos sidoprojekt som de drivit ihop sedan 2010. (Winemarket Nordic, 1200 fl.)
Chile, Maule, carignan och de två innovativa och passionerade kvinnorna Natalia Poblete och Maria José Ortúzar som av gamla stockar och dry-farming skapar en gemensamhet med ursprunglig urkraft. Blåfruktig och rödbärig med örtig doft och svag fatkaraktär. Torr och välstrukturerad med grusiga tanniner som drar i kinderna mot en örtigt avslut av eucalyptus och mynta. Druvorna till detta vin kommer från 75 år gamla oympade bushvines-stockar. (Remilio/Wena Wines, 600 fl.)
Bordelaise-inspirerat och vinifierat av Sue Hodder och Sarah Pidgeon. Syrlig frukt, svartvinbär, plommon, tranbär och blåbär, skogsbär och lingon i värmande omhuldande fatkaraktär med hintar av gröna örter, eucalyptus, kakao och cederträ. Wynns Coonawarra Estate grundades 1951 och första årgången av detta vin producerades 1954. (Treasury Wine Estates, 3600 fl.)
Reduktiv, mineralisk stenkross i nosen, vidare med rödabärig ton av jordgubb, hallon i en fyllig energisk och kraftfull charmig karaktär. Flirtig frukt och fin längd. (Vinunic, 240 fl.)
GSM-blend där mourvédre här ersatts med det mer lokala namnet mataro med grusmineralisk inledning, tight och rikt fruktig, läskande frisk syra och fruktigt örtig eftersmak. (Vinunic, 1440 fl.)
Mörkbärig av svartvinbär och örtig med eucalyptustoner, tight och stram med läder, ceder och blyertsväss. Energisk frukt med klättrande torra tanniner som övergår i en elegant mörkfruktig sammetslen finish. (Vinunic, 942 fl.)
“Baby Grange” bjuder stengrusig mineralisk nos, krossade stenar, rökig mineral, tight och torr, stort och maffigt med energisk svart frukt i lång och fyllig koncentration. (Vinunic, 2124 fl.)
Från unik terroir i Barossa, mörkfruktig och stenkross i nosen, rökig mineralitet och flinta. Tight och stram med hårda gröna tanniner. Lite väl ung att drickas nu och förpassas således ner i vinkällaren för 5-10 års mognad. (Vinunic, 216 fl.)
En vinmakarfavorit som öppnar med rökig reduktiv nos. Stor med strukturella och texturella kvaliteter, svartfruktig med tvärtorra, sträva och tuggiga tanniner, energiskt kraftfullt och läckert elegant. (Vinunic, 756 fl.)
Svartfruktigt och mjukare och ledigare är exempelvis St. Henri. Tät och struktur, mogna tanniner, svartfruktig, körsbär, svartvinbär och örter i ett tillgängligt och energiskt mineraliskt avslut. Ett riktigt T-benssteksvin. (Vinunic, 420 fl.)
Årgången räknas som klassisk i bemärkelsen att årets upplaga av Grange är en väldigt grange’ig Grange. Stor såklart, men ocksp finessrikt med smaker som exploderar och övertygar, svartvinbär, körsbär och mogen mörkt röd frukt. Magnifikt och energiskt, sammetslent och kryddig i ett med oändligt elegant finish. Ännu i sin linda men ack vilken investering för framtiden! (Vinunic, 84 fl.)
Älskare av portvin, se hit! Det må vara en prislapp man ryggar för om man inte har en plånbok av stål men den nektar som formligen strålar ur flaskan med mörka svarta bär, torkade druvor, förförisk sötma och det djupt fruktiga och eldiga avslutet ger mersmak du aldrig någonsin tidigare fått av söta russin och piptobak. Kraftfullt smakrik. (Vinunic, 360 fl.)
En halvpanna (375 ml.) vit port med 20-år på nacken fyllig och tät av knäck och äpple, kryddor och kraft i en energisk koncentration av torkad frukt och blandade nötter. (Solera, 360 fl.)
Fyllig och tät, gulfruktig med fet textur, plommon, vanilg och brynt smör med de finaste av fdruvur sprungna ur skiffer och lera i Hemel-en-Aarde. Lätt florala instick av gula blommor och färska örter. Mjuk, läcker, elegant och otroligt gott! (Tryffelsvinet, 144 fl.)
Seanste adderingen av single vinyards i Crystallums svit. Mer järn i jordarna i Overberg där de här chardonnaydruvorna kommer ifrån. Fyllig fet textur, ren frisk syra, volymiös frukt, torr och mineralisk med nötig, örtigt kryddig finish, något vassare mineralitet än ovan. Chardonnay rankorna är ympade på gamla sauvignon blanc stockar. (Tryffelsvinet, 240 fl.)
San Rocco var den första vingården familjen Scavino köpte i Serralunga d’Alba, den är cirka två och en halv hektar och planterad med nebbiolo i blålera som idag handskördas från 75 åriga stockar. Syrlig fruktig örtig nos, viol, ros och körsbär, hallon och lakrits. Tät fruktig och mörkare rakt igenom både frukt och struktur, power och energi, torr mineralitet och floral finish.(Tryffelsvinet, 120 fl.)
Från Castigliones sandiga jordar och 85-åriga stockar, en elegant och fluffig lätt nos, hallon, rosor och körbärskärnor, en aromatisk ljuvlighet. stram tät mineralisk, kraftfulla tanniner och hög syra. Mindre frukt och mer power struktur och syra, mer easy drinking än övriga vingårdslägens viner. (Tryffelsvinet, 120 fl.)
Körsbärsfruktig med jordig mineralitet och skogsmark tät med mjukare tanniner, dämpad syra men med frisk fräschör, välbalanserat och mjukt i förhållande till de ovan. Eftersmaken ger ett tryck av personligt uppfattad salinitet och ger en extra salivering i kinderna. Ett riktigt gastronomiskt matvin. Nebbiolo ur lera på 65-åriga stockar. (Tryffelsvinet, 120 fl.)
Tredje årgången av Cerretta som såg dagens ljus lagom till 100-års jubileumet frö vineriet 2016. Det är ändå inga unga rankor här, de planterades 1991 och det tog 10 år för att kvalificeras till deras Langhe, 20 år till Barolo Classico och nu då äntligen i vingårdvinet Cerretta. Tät och stram, körsbärsfruktig med syrlig frukt, mer av tranbär och lingon här än i övriga, mjukare tanniner, högre mineralitet, saliverande sälta, örtig kryddigt mörkbärigt och umamistinnt avslut. (Tryffelsvinet, 120 fl.)
Mogen frukt, torkad frukt, svett och läder, körsbär, örter, tight och stram och riktigt pigg i syran och frukten, även om den är mogen. Skog och mark, mörka bär, torra tanniner och lång eftersmak i koncentration. Ett stort vin, klart att drickas nu, men med många långa år framför sig. (Tryffelsvinet, 60 fl.)
Vingård som ligger på 700 meter över havet. Rökig lätt reduktiv inledning, syrlig och frisk nos av jordgubb och sandelträ. Tät fet kropp med spirande syra som klyver det mesta, hög fräschör avslutar med söt apelsinton, röda bär och citrusskal. Mycket elegant och egensinnigt personligt uttryck. (Tryffelsvinet, 336 fl.)
Sista årgången, kanske någonsin för vinet Bona Fide. Femtio procent av druvorna är wholebunch pressade vilket gett vinet ett livfullt och eklektiskt uttryck. Läskande josig körsbärston, jordgubb och sandelträ. Fyllig mineralitet, stramt med torra tanniner och havssälta i avslutet. (Tryffelsvinet, 120 fl.)
The Golden Child från Hemel-en-Aarde. Hög densitet, tät, köttig, kryddig och koncentrerad med fokus på mörk frukt, blod, järn, körsbär, torra mogna tanniner, hög syra och mineralisk sälta i en vibrerande elekrifierad energi. Ett otroligt WOW-faktor vin.(Tryffelsvinet, 144 fl.)
Du ser denna annons eftersom Wine Table till viss del finansieras av annonsintäkter. För oss är det dock viktigt att alla annonser och reklamsamarbeten du ser på vår sajt är tydligt markerade och att det framgår att dessa är betalda. Läs mer om annonsering och samarbeten med Wine Table här.
Om oss!
Wine Table är i grunden ett digitalt vinmagasin för alla som älskar välgjorda drycker. Vi grundades 2018 i avsaknad av ett inspirerade oberoende magasin utan kamouflerade annonser. Vår ledstjärna är det journalistiska oberoendet, därför är alla drycker vi skriver och tipsar om självklart provade och utvalda av oss själva. Det är personliga favoriter, och förhoppningsvis gillar våra läsare de lika mycket som vi. Läs mer om Wine Table här.