Bild på Parmesangratinerade havskräftor och rosa bubblor

Parmesangratinerade havskräftor och rosa bubblor

Lästid: 1 minut

Vill du unna dig något riktigt gott? Här bjuder vi receptet på havskräftor som gratinerats gyllene och därefter toppats med forellrom som fått sig en kyss av rosébubbel.

4 personer

Ingredienser

8 st havskräftor kokt eller råa
100 gr smör (rums tempererat)
2 dl riven parmesan
1 msk ströbröd
1 klyfta vitlök
2 msk persilja hackad
1 st citronzest
50 gr forellrom
0,5 dl rosé bubbel
1 dl majonnäs
Tabasco
1 st fänkål
½ rosé sallad
2 msk gräslök
Citronjuice
Olivolja
Salt och peppar

Så gör du

Sätt ugnen på grill (230-250 grader)

Marinera forellromen i rosébubblet i minst 30 min i kyl. Häll av före servering.

Blanda smör med 2/3 av parmesanen, persilja, ströbröd och citronzest.

Hyvla fänkålen och rosésalladen tunt. Lägg i en skål och smaka upp med gräslök, olivolja, citronjuice, salt och peppar.

Dela havskräftorna på längden och lägg ut på en ugnsplåt.

Täck kräftorna med parmesansmöret. Strössla över sista parmesanen och gratinera 3-5 minuter
beroende på om de är råa eller kokta. Tills de fått fin färg!

Lägg över kräftorna på ett fat, garnera med forellrom.

Smaka upp majonnäsen med några droppar tabasco.

Servera salladen till!

Häll upp ett glas elegant, torrt rosébubbel och bubbla in på vår liveprovning av läskande rosa bubblor med Andreas Grube och Maja Berthas.  Torsdagen den 15e april 19:00-19:45. Följ genom Wine Tables Facebook och Youtube 

Dela via:

Mest besökta vinbarerna just nu

Svarta Hästen

Charmigt

Stockholm, Östermalm

Perfekt läge

Bar Ingrid

Avslappnat

Stockholm, City

Hål i väggen

Hornstulls Bodega

Klackarna i taket

Stockholm, Södermalm

Hål i väggen

The Sparrow

Charmigt

Stockholm, City

Bistro

Gemla Vinbar

Stockholm, Södermalm

Babette

Livligt

Stockholm, Vasastan

Hål i väggen

Bodegan

Mysigt

Umeå

Perfekt läge

Muscadet Ostron & Vin

Livligt

Stockholm, Vasastan

Ramla in

Bar Libertin

Charmigt

Stockholm, Söderort

Kvarterskrog