Smältande goda snacks till riesling
Lästid: 1 minut
Duka fram en ljuvligt smältande camembert toppad med rostade nötter, krispiga pickles och en näve räkor med pepprig majonnäs. I glaset en kall, elegant riesling...
Camembert med rostad mandel och rosépeppar
Ingredienser
1 st camembert de normandie
2 msk rostad mandel
1 tsk rosépeppar
½ kruka persilja
Sherryvinäger
Flingsalt
8 skivor rostat bröd
Så gör du
Sätt ugnen på 200 grader, öppna osten och bort pappret.
Hacka persiljan och den rostade mandel, mortla rosépeppar och blanda upp med mandeln.
Sätt in osten i ugnen i ca 10-15 minuter.
Ta ut osten och strössla över mandel blandningen på osten.
Droppa några droppar vinäger på toppen, servera med rostat bröd. Doppa gärna brödet rakt ner i osten.
Smetana med honung och saltgurka
8 st saltgurkor (gärna libanesisk vildgurka på burk)
2 dl smetana
2 msk honung flytande
Flingsalt
Svartpeppar
Så gör du
Lägg upp smetanan i en djup skål, ringla över honung strö lite flingsalt och peppra lite med svartpeppar på.
Dela gurkorna på längden och servera på sidan.
Doppa i smetanan och njut.
Surdegsbröd med handskalade räkor och pepparrotsmajonnäs
Ingredienser
4 skivor surdegsbröd
40 st räkor
4 msk majonnäs
2 msk pepparrot
½ st citron
4 st dillvippor
smör
Så gör du
Skala räkor. Skär 4 lagom stora skivor surdegsbröd och bre på gott smör.
Arrangera räkorna på brödet, blanda upp majonnäsen med pepparrot, citron smaka av med salt och peppar.
Lägg ut en härlig klick på räkorna, toppa med dill och lite rivet citronskal.
Njut och surfa in på vår liveprovning: FOR THE LOVE OF RIESLING
Tid: Torsdagen den 18e mars klockan 19:00-19:45
Provningen är kostnadsfri och går att se i efterhand på Wine Tables Facebook och Youtubekanal