Snaps till midsommar!
Lästid: 2 minuter
Midsommar hägrar bara några dagar bort, och bland det bästa med denna sommarhögtid är ju den goda maten – och de smakfulla dryckerna. Wine Tables Andreas Grube bjuder här på den perfekta snapsguiden till både midsommar och semester. De allra flesta dryckerna hittar du också enkelt i det fasta sortimentet!
Gå direkt till..
SNAPS
Östgöta Sädesberännvin
En återkommande favorit på det Grubska sommarbordet. Jag gillar den inte minst för att den är en så bra allroundsnaps som sitter lika bra till sillen som till grillade grejer. I smaken finns en whiskyliknande fatighet tillsammans med russin, apelsinskal, torkade örter och en balanserad honungssötma. Kul och karaktärsfull!
AB Stockholms Bränneri Akvavit
Kul akvavit från det lilla bränneriet på Södermalm i Stockholm som, glädjande nog, finns i det fasta sortimentet. Stockholms Bränneri är skickliga på att alltid sätta en högst personlig prägel på allt de gör, något de också visar med all tydlighet här. Både kryddig och fräsch, med tydliga nyanser av enbär, fläder, citrus, koriander och dill. God både immande och lite mer rumstempererad.
Saltö Akvavit
Saltö har fått sitt namn från en ö i den bohuslänska skärgården. I flaskan har vi också en snaps som både svalkar som salta vågor och river skönt i gommen. Här har man kryddat med pors, vilket ger den där härliga beskan i smaken. På toppen finns också gott om både citruszest, kummin och lite fänkål. Hur god som helst till matjes!
Gammel Opland Aquavit
Den här godingen fyller verkligen sin plats på bordet med sin lite rikare och maffigare stil. Kryddningen domineras av dill, kummin och citrus och i smaken finns också gott om fatkrydda och aningen honung. Härligt rivig och kryddig i eftersmaken, också med bra smakdjup. God till de lite kryddigare sillarna, men gör sig också bra till det grillade köttet för den som så vill.
O.P. Anderson Dill Aquavit
Den här dök upp på fasta hyllan tidigare i våras. Den görs med den klassiska O.P:n som bas, och har alltså kummin, fänkål och anis som smakbotten. Här har man också tillsatt dillfrön och citronskal, men bara med en liten del fatlagrad sprit för att få den klar i färgen. Ren, rik och generös dillton, och samtidigt med fräschör i avslutet.