Chateau Bouscassé
Smakrikt, kryddigt, komplext och synnerligen lagringsdugligt.
Chateau Bouscassé är ett prisvärt och matvänligt vin från doldisregionen Madiran, väl värt att upptäcka. Druvblenden är 70% Tannat, 25% Cabernet Franc och 5% Cabernet Sauvignon och vinet har genomgått malolaktisk jäsning på ekfat, varav 30-50% helt nya fat. Det har sedan lagrats i 14 månader på sin jästfällning. Resultatet är en mustig och kryddig sydfransos med massor av svartvinbär, mörk choklad, nymalet kaffe, körsbär och en stänk av lakrits. Komplext, smakrikt och synnerligen lagringsdugligt, dessutom med lagom kraft!
“En pålitlig pjäs som alltid överlevererar vad gäller pris kontra kvalitet” – Andreas Grube
Perfekt på egen hand för att mysa in den sena kvällen eller till kraftigare kötträtter med gräddig sås och krämig potatisgratäng. Prova gärna detta vin från Chateau Bouscassé om du hellre föredrar vita viner.
Häng med när Wine Table provar vinet här
Om Producenten
Chateau Bouscassé är beläget i hjärtat av sydvästra Frankrike. Nämare bestämt i byn Maumusson-Laguian. Terroiren kännetecknas främst av lera och kalkstensjordar, och området kallas ofta för ”the Foothill of Saint Emilion” Anledningen till namnet är att man producerar mycket vin här gjort av druvan Tannat med liknande egenskaper som viner från den högra stranden i Bordeaux.
Det är även här på familjeegendomen som vinmakaren Alain Brumont en gång föddes. 1979 tog sedan Alain över Château Bouscassé efter sin far, och han har därefter utökat egendomen till att idag omfatta hela 180 hektar.