Château Mont-Redon Châteauneuf-du-Pape
Kryddigt rödtjut till höstens grytor!
Château Mont-Redon från Châteauneuf-du-Pape, den här pavan visar appellationens klassiska smakprofil: mogna björnbär och hallon, chokladtoner, cederträ, tobak, torkade örter och en lätt vitpepprighet.
”Châteauneuf-du-Pape är det överlägset mest kända distriktet i södra Rhône – och ett namn som till och de som inte bryr sig ett dugg om vin ändå har hört talas om.” –Andreas Grube
Utmärkt att servera till rätter av mörkt kött, grytor eller stekar. Testa gärna till Wine Tables recept på ljuvligt lammlägg med salvia.
Om Producenten
Ägorna kring Château Mont-Redon var 1344 en del av påvens mark och redan då erkänd som vingård. Idag ägs varumärket av familjerna Abeille och Fabre och egendomen består av 174 hektar i Châteaunef-du-Pape varav 100 hektar är uppodlade med vinstockar.