Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge
Couvent des Jacobins Bourgogne Rouge från topproducenten Louis Jadot bjuder på en lättsam och syrlig upplevelse. Här finns en täthet i rödbärigheten, färska hallon, mogna körsbär och en lätt nyans av svartpeppar och aningen kanel. Piggt och friskt med bra energi från start till mål, men också med komplexitet och djup. Gott nu men går också bra att spara några år
”lättgillat och öppet vin med alla klassiska markörer på plats” – Andreas Grube
Här har man plockat druvor från lite olika platser i Bourgogne. Sorterat för hand och avstjälkat inför maceration och jäsning i öppna jäskar i ek och ståltankar i cirka 30 dagar. Därefter har vinet genomgått malolaktisk jäsning i 228-liters barriquer av fransk ek i 18 månader.
En klassisk fransk rätt mår såklart lysande med klassiskt franskt i glaset. Men prova gärna att matcha Couvent des Jacobins med en burgare där du adderar gott om smörstekt lök och byter ut cheddarn mot en krämig brie.
Häng med när Wine Table provar vinet här!
Om Producenten
Maison Louis Jadot grundades redan 1859 och äger över 200 hektar egna vingård där de producerar mer än 150 olika viner. Båda på egenodlade och köpta druvor, och från alla delar av Bourgogne. De har även en fantastisk källare där de långlagrar vin tills dess att de har uppnått en större mognad. Alla deras viner är AOC-klassade och representeras i hela skalan från kommunviner till Grand Cru.
Under senare år har de satsat mycket på Beaujolais där de bland annat förvärvat egendomarna Château des Jaques och Domaine J.A. Ferret i Pouilly-Fuissé. Men också den historiska vingården Domaine Prieur-Brunet i Côte de Beaune.