Diente de León Criolla
Ekologiskt rödtjut till charkbrickan!
Diente de León Criolla från Argentina är både Fairtrade-certifierad, eko och kommer i lättviktsflaska – så inte bara gott alltså. Smakmässigt bjuder den på klunkvänlig lätthet med gott om färska hallon, smultron och jordgubbar, och till det aningen örtig krydda och ett stänk vitpeppar som sätter snurr på avslutet. Druvan heter criolla, kallas även criolla grande, och är den tredje mest odlade i Argentina.
“Skönt schwung i frukten och lätt klunkabilitet.” – Pär Strömberg
Servera gärna lite svalt till vegetariska rätter, till rätter av ljust kött eller till chark.
Nyfiken på mer från Argentina? Kolla in vår tidigare sändning – Masterclass Argentina – mångfacetterat vinland på frammarsch!
Om Producenten
Vingården Montlaiz är familjeägd och ligger i norra Mendoza. Mariano Olaiz driver gården som omfattar 87 hektar och den årliga produktionen uppgår till 1,5 miljoner liter. Produktionen är både ekologiskt- och fairtrade-certifierad. Deras måtto lyder: “Skapa kvalitetsviner men bevara essensen av jorden och våra druvor, ta hand om de resurser som naturen ger oss, arbeta hållbart, certifiera råvaror och ekologiska produkter.”