Dignitat Cava Rosé Brut
Ett veganvänligt ekologiskt mousserande rosévin med friska bubblor.
Dignitat Cava Rosé innehåller en tredjedel grenache, en tredjedel monastrell och slutligen en tredjedel trepat utgör denna rosé från producenten Josep Masachs i Penedès. Ett veganvänligt ekologiskt mousserande rosévin tillverkat enligt champagnemetoden med en andra jäsning på flaskan och med ett minimum av 15 månaders lagring. Endast naturlig mognad utan tillsatt socker.
”Ljust laxrosa färgton med friska bubblor i rask takt.” –Pär Strömberg
Bärintensiv doft av smultron, jordgubb, körsbär och karaktäristisk grapefrukt. Bred och stor, men mjuk mousse, krutrökig intensiv inledning, örtig och kryddig med lakritsal och vildhallon, citrusfrukt, mogna jordgubbar och smultron med en komplex och inbjudande mineralitet. Helt torrt och välbalanserad mellan fyllig kropp och gnistrande syra i ett långt rent rödbärigt avslut.
Utmärkt som aperitif eller till lättare rätter som chark, skaldjur eller mager fisk.
Här kan du även läsa om Dignitat Cava Brut Nature – torrt, fruktigt och fräscht mousserande vin!
Om Producenten
Idag driver den fjärde generationens familjemedlemmar Josep Masachsmed med Alex Ruiz Masachs som chefsvinmakare. Cava Masachs grundat 1920 har druvor planterade på familjens kalk- och mineralrika jordar sedan romartiden. Namnet Dignitat kommer från vingården med samma namn som ansågs leverera de bästa druvorna på grundaren Joseps tid.