In the MOOD for Cinsault
Josig och läskande men fyllig i kroppen!
In the MOOD for Cinsault är mörkt rödbärig med inslag av blodapelsin och hallon, josig och läskande men fyllig i kroppen. Finishen är mineralisk, örtig och kryddig med ett pepprigt bett och lång eftersmak. Från producenten Perdeberg Cellar som är beläget vid foten av berget Paardeberg där man odlar sin cinsault i eroderad granit.
“Ett friskt rött vin med inbjudande doft”–Pär Strömberg
Fram med fläskkotletter och örtbakad potatis eller servera istället för pinot noir till din anka.
Om Producenten
Perdeberg Cellar är grundat 1941 och är beläget vid foten av berget Paardeberg. Vingårdarna omfattar 3 000 hektar och man odlar de blå druvsorterna pinotage, shiraz, cabernet sauvignon, merlot, cinsault, malbec och mourvèdre. Man odlar även de gröna druvsorterna chenin blanc, sauvignon blanc och grenache blanc.