Lubanzi Sparkling Cinsault Rosé
Läskande fräsch cinsault med orangegul ton.
Lubanzi Sparkling Cinsault Rosé, mousserande rosévin på burk. Gjort på 100% Cinsault från Swartland. Vinet bjuder på rödbärig nos, energisk mousse, vibrerande syra och grapefrukt med bittercitrusbeska i avslutet. Inslag av av jordgubbar, smultron och hallonsorbet med en liten flirtig sötma i avslutet. Gott som aperitif, perfekt på picknick eller till lördagsbrunchen.
“Läskande fräsch cinsault med orangegul ton.” – Pär Strömberg
Genom en meningsfull social påverkan, startades ett samarbete med The Pebbles Project, ett icke vinstdrivande projekt som ger hälso- och utbildningsresurser direkt tillbaka till familjerna som bor och arbetar på Sydafrikas vingårdar. Fördjupa dig mer om Lubanzi i Maja Berthas artikel Lubanzi – hunden, vandringen och hållbarheten i fokus.
Prova även Lubanzi Chenin Blanc, friskt och fruktigt vin med avslutande pigg syra.
Läs även mer om sydafrikanska cinsault.
Häng med när Wine Table provar vinet här!
Om Producenten
Lubanzi Wines är grundat av de två vännerna Charlie Brain och Walker Brown som ursprungligen kommer från USA men pluggade en tid i Sydafrika där de förälskade sig i landet. År 2016 valde de därför att flytta till Sydafrika för att starta ett vinföretag med fokus på hållbarhet. På deras andra dag började en vildhund som lokalbefolkningen kallat “LUBANZI” följa dem på deras äventyr och poetiskt nog fick det bli namnet på deras dröm.