Mandrarossa Timperosse Petit Verdot 2019
Mörkt, bärigt och kryddigt och med en smak av Siciliens soldränkta kust.
I samarbete med Nigab
Mörkt, bärigt och kryddigt och med en smak av Siciliens soldränkta kust. Ja, så skulle det här vinet kunna beskrivas. Druvan här förknippar vi kanske vanligen med Frankrike och Bordeaux men här växer den i området runt Marsala vid västra Sicilien.
I flaskan, som dessutom är en magnum – både festligt och härligt, inte minst när man är många runt bordet – hittar vi ett vin med täta, fylliga smaker av björnbär, körsbär, mogna hallon och lite viol. Till det kommer också kryddiga smaker av timjan, salvia, lakrits och lite kryddnejlika. Tanninerna är tydliga men polerade och eftersmaken är strukturerad och tät i öppen och tillgänglig stil.
Dricks perfekt till det mesta i köttväg, eller varför inte en klassisk lasagne eller bolognese.
Om Producenten
Cantine Settesoli är baserat i Menfi på Siciliens västkust, är en av föregångarna som med hjälp av en hypermodern vinanläggning och minimalt användande av bekämpningsmedel idag producerar några av öns allra bästa viner. Cantine Settesoli, ett av Europas största vinkooperativ och förfogar mer än 6 000 hektar vingårdar.