Montelvini Il Brutto Asolo Prosecco Superiore
Frisk unik prosecco med potential för lagring!
Montelvini Il Brutto Asolo Prosecco Superiore är klart och transparent vid första serveringen med frisk syrligt gulfruktig ton i en mineralisk salinitet. Andra glaset, då flaskan rört upp jästfällningen och skapat ett vin med tydlig slöja får du ett fylligare vin. Frisk, söt och pigg med tätare struktur och mer sälta och jästtoner. Här finns inslag av päron, kex, gröna äpplen, vit persika, örter, kiwi och lime.
“Lagringsbar trots låg sulfit, låg restsockernivå och ett otroligt lågt pris i förhållande till den höga kvaliteten.” – Pär Strömberg
Montelvini är definitivt ett matvänligt vin som går utmärkt till rätter som fisk & skaldjur, pasta eller ostar. Se till exempel Wine Tables recept på Laxtartar med grapefrukt, soja- och sesammajonnäs.
Se när Wine Tables skribenter provar vinet live!
Om Producenten
Familjen Serena har över ett sekel historia och passion inom vinvärlden. En vändpunkt i företagets utveckling kom år 1968, då Armando Serena började med egen vinproduktion i Venegazzù, en liten by i Volpago del Montello. Med tiden växte företaget för att idag vara en av referenspunkterna för vinproduktion av kvalitetsviner.