Rubesco Lungarotti
Rödvin som går till både pastan, charken eller det grillade köttet!
Rubesco Lungarotti är mörkt rödbärig och köttfruktig med ekfatstoner, örter, kryddor, ceder, choklad, kakao, vanilj och nutella.
”Här får ryggbiffen en snabb vändning på vulkanhett grillgaller, serverat med nyslagen bea och hemmapommes” – Pär Strömberg
Fruktigheten i vinet gör att det passar lika bra till charkuterier som pasta, vegetariska rätter, mustiga grytor och hårda ostar. Eller varför inte lyssna på Pär Strömberg och släng på en köttbit på grillen. Prova Wine Tables recept på grillad entrecôte med basilikapotatis.
Se när Wine Table testar vinet här!
Om Producenten
Det var vingården Lungarotti, hörnstenen i den umbriska vinvärlden, som 1978 fick DOC-erkännandet för Torgiano Rosso och Bianco di Torgiano, samt DOCG för Rosso di Torgiano Riserva 1990. Lungarotti grundades dock redan i början av 1960-talet av Giorgio Lungarotti. Idag drivs egendomen av Giorgios döttrar Chiara Lungarotti och Teresa Severini. Förutom sangiovese odlar man även den gröna druvsorten trebbiano.
Företaget utökade sedan sitt utbud till Montefalco och stärkte på så sätt sin umbriska själ ytterligare med viner av extraordinär kvalitet. Viner som oftast kännetecknas av elegans, aromatisk komplexitet och stor struktur och uthållighet.