The Butcher White Cuvée
Ett givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel
The Butcher White Cuvée bjuder på en fruktig och pigg doft av päron, krusbär och citrus. Frisk syra med ren frukt och örtig inslag. Päron, krusbär, gula äpplen och melon med vag vitpepparton i avslutet. Läskande långt avslut med saliverande sälta och mineralanslag. Vinet är en blend på de klassiska österrikiska druvorna grüner veltliner 60 %, welschriesling 30 % och sauvignon blanc 10 %. Det är druvor som tillsammans helt klart hittat balansen mellan flirtig fräschör och strukturerat djup
Som namnet The Butcher avslöjar, så är det här inget annat än ett synnerligen matvänligt vin. Ett lika givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel, till kyckling bakad med vinterns rotsaker och till smakrika hårdostar, charkuterier och picklade grönsaker. Ett spännande val och bra exempel på det nya Österrike!
”Ett lika givet val till den österrikiska klassikern wienerschnitzel”
Se när Wine Table provar vinet här!
Om Producenten
Familjen Schwarz har odlat druvor i trakterna kring byn Andau i Burgenland i många generationer. Utöver en liten hobbyproduktion för eget bruk så har druvorna sålts till det lokala kooperativet. 1994 kom Hans Schwarz i kontakt med Alois Kracher som efter att ha fått prova Schwarz eget vin övertalade Hans att producera vin under eget namn. Alois lovade att hjälpa till och kontaktade i sin tur Manfred Krankl från Sine Qua Non som konsulterat och designat etiketterna. Denna goda och framgångsrika tradition fortsätter nu med det nya vita vinet – The Butcher White Cuvée