Bruschetta med finhackad tomat och basilikapesto
Ingredienser
- 1 dl olivolja
-
40 gram pinjenötter
-
1 kruka basilika
-
1 vitlöksklyfta
-
2 dl riven parmesan
-
2 finhackade tomater
-
Baguette
-
Smör
-
Balsamvinäger + lite extra parmesan
Gör såhär:
- 1. Börja med att rosta pinjenötterna i torr panna så du får ut lite mer karaktär. Var noggrann så dom inte bränns och kom ihåg att hälla dom på ett fat direkt efter att du har uppnått bra rostningsgrad, annars eftersteker dom i den varma pannan.
- 2. Mixa sedan olja, pinjenötter, basilika och skivad vitlök till en grovkornig kräm. Rör därefter ner och smaksätt med salt och svartpeppar.
- 3. Finhacka tomaterna (ta bort det vattniga kärnhuset och använd endast köttet) och blanda med peston.
- 4. Skiva centimetertjocka skivor av baguetten och stek dessa i smör tills dom blir gyllengula.
- 5. Lägg tomat-pestoblandningen ovanpå och toppa med några droppar balsamico och lite extra ost.