Crème Ninon med löjrom och pilgrimsmusslor
Pilgrimsmusslans naturligt söta smak och sältan från löjrom är en lika vacker som elegant topping i den franska klassikern Crème Ninon.
Ingredienser
4 portioner
- 2 schalottenlökar
-
smör
-
2 tärningar grönsaks– eller kycklingbuljong
-
7 dl vatten
-
2 dl vispgrädde
-
500 g frysta ärter
-
salt
-
½ krm cayennepeppar
-
1 dl torr champagne eller mousserande vin
Till servering
- 4 pilgrimsmusslor
-
smör
-
salt
-
löjrom
-
smörgåskrasse
Gör såhär:
- 1. Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör utan att den tar färg, cirka 10 minuter.
- 2. Tillsätt buljong, vatten och grädde och koka upp. Tillsätt ärterna och koka cirka 5 minuter under lock.
- 3. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
- 4. Vid servering: Värm soppan och häll i vinet. Nu ska soppan inte koka mer.
- 5. Stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor i smör. Krydda försiktigt med salt.
- 6. Lägg försiktigt musslorna i soppan. Klicka i löjrom och strö på krasse.