Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Crème Ninon med löjrom och pilgrimsmusslor
Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

I glaset

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Läs mer

Crème Ninon med löjrom och pilgrimsmusslor

Pilgrimsmusslans naturligt söta smak och sältan från löjrom är en lika vacker som elegant topping i den franska klassikern Crème Ninon.


I glaset

Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Läs mer
Vve Fourny & Fils Blanc de Blancs Brut Premier Cru

Ingredienser

4 portioner

2 schalottenlökar
smör
2 tärningar grönsaks– eller kycklingbuljong
7 dl vatten
2 dl vispgrädde
500 g frysta ärter
salt
½ krm cayennepeppar
1 dl torr champagne eller mousserande vin

Till servering

4 pilgrimsmusslor
smör
salt
löjrom
smörgåskrasse

Gör såhär:

  • 1. Skala och hacka löken. Mjukstek den i smör utan att den tar färg, cirka 10 minuter.
  • 2. Tillsätt buljong, vatten och grädde och koka upp. Tillsätt ärterna och koka cirka 5 minuter under lock.
  • 3. Mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar.
  • 4. Vid servering: Värm soppan och häll i vinet. Nu ska soppan inte koka mer.
  • 5. Stek pilgrimsmusslorna hastigt på båda sidor i smör. Krydda försiktigt med salt.
  • 6. Lägg försiktigt musslorna i soppan. Klicka i löjrom och strö på krasse.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.