Crostini med krabba
Dags att servera krabba! Överraska gästerna med Crostini med krabba - en elegant och läcker aptitretare. Här bjuds det på krämig sälta av färsk krabba i kombination med en krispig textur och mild smak av rostat bröd. En enkel men perfekt rätt att slänga ihop och servera till krispiga bubblor eller annat friskt i glaset.
Ingredienser
- 2 dl krabbkött (plockat kött från 1 hel krabba)
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk tabasco
- Citron
- ½ tsk fänkålsfrö (rostade och malda)
- 1 kruka gräslök
- Salt
Gör såhär:
- 1. Plocka allt kött från 1 krabba inklusive allt ”smör” som sitter i kroppen. Alternativt köp plockat krabbkött.
- 2. Se till att hänga av och pressa ur vätskan ur köttet så att röran inte blir vattnig.
- 3. Blanda krabba, majonnäs, tabasco. Smaka av med salt och fänkålsfrö.
- 4. Lägg på crostini och toppa med gräslök. Avsluta med att riva lite citronzest över.