Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Entrecôte och syrlig senapsvinägrett
En glasflaska med Stellenbosch Reserve Vanderstel, ett rött vin från Western Cape i Sydafrika

I glaset

Stellenbosch Reserve Vanderstel

Läs mer

Entrecôte och syrlig senapsvinägrett

Bild på Wine Table
Wine Table

Njut av den möra, saftiga entrecôten som smälter i munnen och kombinera detta med en frisk och syrlig senapsvinägrett som tillför en härlig kontrast och lyfter fram köttets djupa smaker.

Med Sydafrikansk vin i glaset lagar vi Entrecôte och serverar med kapris, kronärtskocka och den godaste av senapsvinägretter. Bon Apetit!

Ingredienser

Entrecôte

- Till 2 personer
-
- 2 st Entrecôte ca 2 cm tjock
- 1 klick smör
- 1 st vitlökskyfta
- 1 kvist rosmarin
- 4 lagerblad
- rapsolja till stekning
- salt & peppar

Rostade grönsaker

- 80 gram körsbärstomater på kvist
- 3 st små gullökar, halverade
- 6 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- salt & peppar

Kronärtskocka

- 2 st kronärtskocka
- ½ st citron
- salt
- 1 msk rapsolja till stekning

Sallad

- 2 st gemsallat
- 2 st salladslökar
- 1 kruka vattenkrasse
- 1 kruka kruspersilja

Dressing

- 2 msk cidervinägersenap (eller annan grov syrlig senap)
- 6 msk olivolja
- 2 msk citronjuice
- 1 msk pickelslag
- 1 st. äggula
- salt & peppar

Pickels

- 1 st majrova
- ½ dl champagnevinäger
- ½ dl socker
- ½ dl vatten
- ½ tsk salt

Kapris

- 50 gr kapris medelstor (avrunnen vikt)
- 1 tsk rosépeppar
- 50 gr smör

Gör såhär:

  • 1. Sätt ugnen på 250 grader.
  • 2. Hyvla majrovan tunt på en mandolin.
  • 3. Blanda vinäger, socker, vatten, salt och värm försiktigt tills sockret smält. Låt svalna och häll över majrovan. Blanda och lägg upp stiligt i en skål.
  • 4. Fortsätt med vinägretten genom att vispa ihop senap, äggula, lite av pickleslagen, citron, salt och peppar. Klar!
  • 5. Dags för sallad. Dela och skölj gemsallaten och strimla salladslöken fint.
  • 6. Plocka och skölj krasse och persilja.
  • 7. Blanda allt det gröna i en härlig skål tillsammans med vinägretten.
  • 8. Stek kapris och rosépeppar i smör tills kaprisen blir frasig. Brukar vara färdigt när smöret brynts, lägg upp den frasiga kaprisen på papper och låt överflödiga smöret rinna av. Lägg upp i en liten skål.
  • 9. Koka kronärtskockorna i saltat vatten med citronen i cirka 15-30 minuter, tills bladen lossnar lätt.
  • 10. Medan kronärtskockorna kokar, lägg tomater, lök, och vitlök på en ungsplåt med smörpapper, ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar. Rosta i 10 – 15 minuter i 250 grader.
  • 11. Hög tid för det goda köttet; stek ca 2 min på var sida i het panna. Avsluta med att lägga smör, krossad vitlök, rosmarin och lagerblad i pannan under sista minuten stekning, klart rung 52-55 grader.
  • 12. Duka upp köttet med alla tillbehören family style. Om önskas, häll upp varsitt glas Mas Janeil Petit Pas och njut.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.