Het matjessill
Kocken Anders Levén har plockat fram ett hett recept på matjessill! På en bädd av smörstekt kavring lyfter han fram de delikata smakerna av den traditionella matjessillen, vars smak förhöjs av en fräsch touch av gräslök. En smakexplosion i varje tugga.
För 4 personer
Ingredienser
- 3 matjessill-filéer i små tärningar
- 2 st rödlökar finhackade
- Smör
- 2 msk chilisås (Heinz)
- Riven herrgårdsost
-
- Peppar
- Nyskuren gräslök
Gör såhär:
- 1. Skruva upp ugnen till 175 grader.
- 2. Fräs löken i lite smör utan att den får färg, tillsätt den hackade sillen, chilisåsen samt lite riven herrgårdsost – blanda ihop. Ta bort från plattan, blanda och krydda med peppar.
- 3. Lägg röran på små smörstekta skivor kavring. Toppa med extra ost och gratinera snabbt i ugn, ca 10 min. Toppa med klippt gräslök innan servering.