Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Het matjessill
En glasflaska med Les Lauzeraies Tavel , en rosévin från Rhonedalen i Frankrike

I glaset

Les Lauzeraies Tavel

Läs mer

Het matjessill

Bild på Wine Table
Wine Table

Kocken Anders Levén har plockat fram ett hett recept på matjessill! På en bädd av smörstekt kavring lyfter han fram de delikata smakerna av den traditionella matjessillen, vars smak förhöjs av en fräsch touch av gräslök. En smakexplosion i varje tugga.

För 4 personer

Ingredienser

- 3 matjessill-filéer i små tärningar

- 2 st rödlökar finhackade

- Smör

- 2 msk chilisås (Heinz)

- Riven herrgårdsost
-

- Peppar

- Nyskuren gräslök

Gör såhär:

  • 1. Skruva upp ugnen till 175 grader.
  • 2. Fräs löken i lite smör utan att den får färg, tillsätt den hackade sillen, chilisåsen samt lite riven herrgårdsost – blanda ihop. Ta bort från plattan, blanda och krydda med peppar.
  • 3. Lägg röran på små smörstekta skivor kavring. Toppa med extra ost och gratinera snabbt i ugn, ca 10 min. Toppa med klippt gräslök innan servering.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.