Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Ingefärsstekta gambas och en afton i rosa
En glasflaska med Cuvée Madame Sélection de Mademoiselle, en rosévin från Provence i Frankrike

I glaset

Cuvée Madame Sélection de Mademoiselle

Läs mer

Ingefärsstekta gambas och en afton i rosa

Bild på Wine Table
Wine Table

Gyllene ingefärsdoftande gambas till solnedgångsrosa himmel och vin? Här bjuder vi de läckraste av recept att matcha till goda roséviner. Smaklig spis!

Ingredienser

- 12 st gambas (med skal om det finns)
- 2 st gemsallad
- 8 st rädisor
- 1 st jordärtskocka
- 1 skiva levainbröd
- 1 ½ msk riven ingefära
- 1 dl grovt hackad persilja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st citron
- 1 dl olivolja
- 1 dl aioli

Gör såhär:

  • 1. Dela salladen i klyftor. Lägg i iskallt vatten.
  • 2. Tvätta samt hyvla jordärtskockan och rädisan tunt. Lägg i iskallt vatten.
  • 3. Skär eller riv brödet i munsstora bitar, strax ska de stekas.
  • 4. Smaka upp aioli med citronzest, ingefära och en skvätt citronjuice.
  • 5. Stek brödet i olivolja och en krossad vitlöksklyfta, så det blir frasigt. Salta lätt. Lägg på ett fat och börja med dina gambas.
  • 6. Hetta upp stekpannan och stek gambas i olivolja ett par minuter på var sida. Om du inte får plats med alla i pannan stek i två omgångar. De ska få fin färg.
  • 7. Mot slutet lägger du i en krossad vitlöksklyfta, persilja, 0.5 msk riven ingefära, pressar i ½ citron, ringlar rikligt med olivolja och smakar av med salt samt svartpeppar. Sväng runt ordentligt att gambasen täcks av den goda dressingen. Toppa med det stekta brödet.
  • 8. Häll av sallad, rädisorna och jordärtskockan. Sprid ut salladen på ett fat.
  • 9. Lägg dina varma härliga gambas över salladen och strössla över rädisa och kronärtskocka.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.