Italiensk feststubbe
Ta din smörgåstårta till nästa nivå med Maja Berthas härligt smakrika recept, inspirerat av det italienska köket! En fest för smaklökarna och ett måste på din nästa tillställning.
Ingredienser
- Vitt rostbröd/landgångsbröd som görs i avlång form.
Lager 1
- Soltorkade tomater
- Färskost
- Crème fraiche
- Basilika
Lager 2
- Pesto
- Mascarpone
- Fetaost
Spackel
- Fästkost
- Crème fraiche
- Parmesan
Dekor
- Salami
- Mozzarellabollar
- Hyvlad parmesan
- Rostade pinjenötter
- Basilika
Gör såhär:
- 1. Lägg ut första lagret bröd. Skär gärna bort kanterna på rostbröd (om du väljer att använda det)
- 2. Blanda ihop alla ingredienser till första lagret och fördela jämt över brödet.
- 3. Lägg på andra lagret av bröd.
- 4. Blanda ihop alla ingredienser till andra lagret och fördela jämt över brödet.
- 5. Avslutningsvis lägger du på ytterligare ett lager av bröd och spacklar sedan hela tårtan med blandningen av färskost, crème fraiche och riven parmesan.
- 6. Sedan är det bara att dekorera och här kan bara fantasin sätta stopp!