Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Jordgubbstabbouleh med halloumi och kryddig korv
En glasflaska med Zenato Bardolino Rosé, en rosévin från Venetien i Italien

I glaset

Zenato Bardolino Rosé

Läs mer

Jordgubbstabbouleh med halloumi och kryddig korv

Bild på Wine Table
Wine Table

Sommargrill med smaker från Medelhavsområdet är omöjligt att inte gilla. Här är en variant på tabbouleh, fast med quinoa och jordgubbar. Till salladen passar det bra med kryddig korv, gärna Merquez, och grillad Halloumi. Men även lammkött, kyckling och lax är jättegott. Och till det, en somrig favoritsås: Haydari, den superfräscha turkiska yoghurtsåsen. Som en tzatziki, fast med dill istället för gurka.

Recept: Caroline Hofberg
Instagram: @carolineikoket
Matblogg: www.carolineikoket.com

Ingredienser

- 2 dl svart quinoa
- 5 dl grönsaksbuljong
- 3 schalottenlökar (den vanliga storleken)
- 1–1 ½ dl pistagenötter
- 2 dl hackad bladpersilja
- 1 dl hackad mynta
- 2 msk pressad citron
- 2 ½ msk olivolja
- salt
- nymald peppar
- ca 5 dl klyftade jordgubbar

Haydari (turkisk yoghurtsås)

- 4 dl turkisk yoghurt
- 2 msk olivolja
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 1 dl hackad dill
- salt

Till servering

- Grillad Merquez och Halloumi

Gör såhär:

  • 1. Koka quinoan under lock i buljongen enligt förpackningen, cirka 15 minuter. Låt kallna.
  • 2. Hacka lök och nötter. Blanda quinoan med lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • 3. Vänd ner jordgubbarna i salladen vid servering. Servera tillsammans med Haydari, grillad Merquez och Halloumi.
  • 4. Såsen: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna före servering.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.