Kall sås till rotfrukter
Många maträtter kräver en något som binder samman komponenterna i rätten. Här bjuder vi på såsen med smakrik harmoni av hetta och sötma som passar perfekt till exempel grillade rotfrukter med en god köttbit.
Ingredienser
- 3 dl crème fraiche
-
- 1 klyfta pressad vitlök
-
- 1 msk srirachasås
- 1 msk tomatpurée
-
- 1 tsk flytande honung
-
- Torkad dragon
-
- Anchochili
- Svartpeppar
- Salt
- Saft från pressad citron
Gör såhär:
- 1. Blanda crème fraiche, vitlök, sriracha, tomatpurée och honung i en skål.
- 2. Smaksätt dragon, anchochili, peppar och salt efter eget tycke i blandningen. Avsluta med att droppa i pressad citronsaft.
- 3. Om såsen blir för lös så vispa med elvisp i några minuter till såsen blir fast igen.