Kallrökt lax med gravad citron & crostini
Läckert bubblande munsbitar - smakrika, krispiga, citruspigga och alldeles försvinnande goda till ett kallt glas bubbel.
4 personer
Ingredienser
Kallrökt lax med gravad citron & crostini
- 200 g kallrökt lax – en hel bit eller färdiga skivor
-
12 st crostini
-
12 små bitar västerbottenost
-
1 msk kallpressad rapsolja
-
1 st citron
-
½ tsk salt
-
1 tsk socker
-
1 kruka dill
Gör såhär:
- 1. Skala yttersta gula skalet, ”zesten”, på citronen och koka i 1 minut.
- 2. Filea resten av citronen och blanda med citronzest, salt och socker. Låt dra i ca 1 timme.
- 3. När citronblandningen dragit klart – finhacka och blanda med rapsolja.
- 4. Nu plockar du fram dina crostinis och toppar med västerbottenost, kallrökt lax och den gravade citronen (får du något över av citronhacket så spara och använd i marinad till exempelvis grillad kyckling)
- 5. Toppa med dill och njut.