Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Kantarelltoast med en twist
En glasflaska med Jean-Claude Boisset Chardonnay Les Ursulines, ett vitt vin från Bourgogne i Frankrike

I glaset

Jean-Claude Boisset Chardonnay Les Ursulines

Läs mer

Kantarelltoast med en twist

Bild på Wine Table
Wine Table

En riktig klassiker på sensommaren och hösten. Att smaksätta sin kantarellröra med lite curry är en smaksensation av stora mått. Men var försiktig, kryddblandningen ska endast höja smaken av svampen inte ta över helt. Att sedan toppa med några rökta räkor vid servering tar denna macka till nya höjder!

Vill du fortsätta på svamptemat så kan du testa Wine Tables Krämiga risotto med svamp eller en smakrik kantarellpaj.

Ingredienser

- 200 g kantareller
- 2 bananschalottenlökar
- ¾ dl vispgrädde
- 1 näve rökta räkor
- Smör
- Curry
- Salt
- Peppar
- Finhackad persilja
- Två skivor gott ljust bröd

Gör såhär:

  • 1. Rensa och dela svampen i bitar. Finhacka sedan löken och lägg åt sidan.
  • 2. Stek kantarellerna i torr panna tills eventuell vätska kokat bort och därefter lägger du in en ordentlig klick smör.
  • 3. När svampen börjat få lite yta så tillsätter du löken och låter den steka med ett tag. Därefter kryddar du med salt, peppar och lite curry.
  • 4. Tillsätt sedan grädde i lagom mängd och låt koka ihop så att röran inte är för rinnig. Smaka av igen för att se om det behövs mera kryddor.
  • 5. Stek sedan dina brödskivor i lite smör tills dom fått fin färg.
  • 6. Lägg på kantarellröran och toppa med några rökta räkor samt hackad persilja – MAGISKT!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.