Kronärtskocksdipp och krispiga grönsaker
Bjud in till en vårig trädgård och servera de godaste av bubblor till våran goda kronärtkocksdipp och krispiga grönsaker. Receptet på en lyckad kväll hittar du här.
Ingredienser
KRONÄRTKOCKSDIPP MED KRISPIGA GRÖNSAKER
- 1 burk kronärtskocksbottnar
-
1 dl olivolja
-
1 klyfta vitlök
-
½ dl citronjuice
-
Salt
-
Svartpeppar
-
Körvel eller persilja
-
4 st snacksgurkor
-
1 st paprika
-
2 stjälkar stjälkselleri
-
1 knippe rädisor
-
20 st sockerärtor
Gör såhär:
- 1. Lägg kronärtskockan, olivolja, citronjuice, vitlök i en bunke och mixa till en slät kräm. Det kan behövas spä med lite vatten för att få till en bra konsistens, ska vara som en lättare kräm.
- 2. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer citron efter smak.
- 3. Ringla över olivolja, några stänk svartpeppar och plockad körvel eller persilja.
- 4. Skär ner alla grönsaker till dippvänliga bitar och lägg i iskallt vatten ca 1 timmar innan servering, så att de är riktigt krispiga. Snurra i salladsslunga och lägg på en torr handduk innan servering.
- 5. Dippa grönsakerna och njut.