Majas ljuvliga chokladdröm
Prova Maja Berthas recept på chokladkräm med kanel, svartvinbär och pepparkaka. En underbar dessert som är enkel att laga.
Ingredienser
Chokladkräm:
- 50 gram mörk choklad
-
50 gram mjölkchoklad
-
1 dl vispgrädde
-
3 msk röd mjölk
-
0,5 dl Crème Fraiche
-
Vaniljpulver
-
Kanelstång
Övriga ingredienser:
- Svartvinbärsgelé
-
Pepparkakor
Gör såhär:
- 1. Värm mjölk och grädde tillsammans med en kanelstång och vaniljpulver. Får inte koka.
- 2. Låt sedan blandningen dra i ca 15 minuter tills du fått bra smak av kanelen. Ta sedan bort kanelstången och värm snabbt upp igen.
- 3. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör runt tills du får en jämn smet.
- 4. Tillsätt Crème Fraiche under omrörningen. Låt svalna en aning.
- 5. Grunda dina serveringsglas med en klick svartvinbärsgelé (egen eller färdigköpt). Häll sedan över chokladkrämen och ställ kallt i kylskåp, minst 4 timmar.
- 6. Innan servering tar du fram glasen och dekorerar med krossade pepparkakor på toppen. Klart!