Matjessill & gräslöksgräddfil på saltkokt potatis
En klassiker med havssalt-twist? Matjessill & gräslöksgräddfil på saltkokt potatis tillsammans med friskt i glaset - ljuvligt!
Ingredienser
För 4 personer
- 12 bitar matjessill
-
12 st små potatisar
-
1 l vatten
-
2 ½ dl grovsalt
-
1 dl gräddfil
-
1 kruka gräslök
-
svartpeppar
Gör såhär:
- 1. Koka potatisen i vatten och salt tills de är precis klara. Häll av nästan 90% av vattnet, ställ tillbaka potatisen med resterande vatten på plattan och låt det sista vattnet koka bort, skaka kastrullen lite så fastnar saltkristallerna på potatisen och de blir vackert vita och fina.
- 2. Finhacka gräslöken och blanda med gräddfilen. Smaka upp med salt samt peppar.
- 3. Skär av en liten bit av toppen och botten på potatisen så att den går att ställa upp.
- 4. Dela matjessillen i mindre skivor och lägg stiligt över potatisen.
- 5. Klicka ut lite gräddfil och toppa med finskuren gräslök.