Persikor i rödvin med lättvispad grädde
Ingredienser
- ca 1 kg färska persikor
-
4 dl rödvin
-
1 ½ dl vatten
-
2 dl strösocker
-
2 kanelstänger
-
2 krm vaniljpulver - (ej vaniljsocker)
Till servering
- Lättvispad grädde
Gör såhär:
- 1. Skär ett kryss på toppen av persikorna. Doppa dem hastigt i kokande vatten. Dra av skalen.
- 2. Koka upp resten av ingredienserna i en gryta och rör tills sockret löst sig.
- 3. Sjud persikorna sakta under lock i lagen tills de är mjuka, men inte mosiga.
- 4. Vänd dem någon gång under tiden.
- 5. Lyft upp persikorna med hålslev. Låt lagen koka ihop tills ungefär hälften återstår. Häll sedan den varma lagen över persikorna och låt kallna.
- 6. Servera med lättvispad grädde.