Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Pizza bianco med mangold, getost, vitlök & salvia
En glasflaska med Stellenrust Secret and Lies Chenin Blanc, ett vitt vin från Western Cape i Sydafrika

I glaset

Stellenrust Secret and Lies Chenin Blanc

Läs mer

Pizza bianco med mangold, getost, vitlök & salvia

Bild på Wine Table
Wine Table

Pizza della notte! Smaka en pizza i tjusig stil. Nybakad och alldeles ljuvlig till krispigt vitt i glaset!

2 personer

Ingredienser

Deg

- 25 g jäst
- 1 tsk socker
- 1 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 1 ½ dl vatten
- 3 ½ - 4 dl vetemjöl

Topping

- 1 ½ - 2 dl gräddfil
- 200 g getost
- ½ dl olivolja
- 1 klyfta vitlök
- 8 blad salvia
- 3-5 stjälkar mangold (finns i många olika vackra färger)
- Salt & svartpeppar

Gör såhär:

  • 1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en bunke.
  • 2. Blanda i tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  • 3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
  • 4. Hacka mangoldstjälkarna i ca 2 cm bitar och riv ner mangoldbladen i grova bitar.
  • 5. Riv vitlöken och blanda med lite olivolja lite salt och peppar. Massera in vitlöksoljan i mangolden så att den blir mjuk.
  • 6. Dela degen på 2 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  • 7. Smeta ut gräddfilen på pizzabotten, täck med mangold, salvia och smula över getost.
  • 8. Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
  • 9. Dela upp i härliga bitar och ringa över några droppar olivolja!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.