Pizza bianco med mangold, getost, vitlök & salvia
Pizza della notte! Smaka en pizza i tjusig stil. Nybakad och alldeles ljuvlig till krispigt vitt i glaset!
2 personer
Ingredienser
Deg
- 25 g jäst
-
1 tsk socker
-
1 tsk salt
-
2 msk olivolja
-
1 ½ dl vatten
-
3 ½ - 4 dl vetemjöl
Topping
- 1 ½ - 2 dl gräddfil
-
200 g getost
-
½ dl olivolja
-
1 klyfta vitlök
-
8 blad salvia
-
3-5 stjälkar mangold (finns i många olika vackra färger)
-
Salt & svartpeppar
Gör såhär:
- 1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en bunke.
- 2. Blanda i tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
- 3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
- 4. Hacka mangoldstjälkarna i ca 2 cm bitar och riv ner mangoldbladen i grova bitar.
- 5. Riv vitlöken och blanda med lite olivolja lite salt och peppar. Massera in vitlöksoljan i mangolden så att den blir mjuk.
- 6. Dela degen på 2 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
- 7. Smeta ut gräddfilen på pizzabotten, täck med mangold, salvia och smula över getost.
- 8. Grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.
- 9. Dela upp i härliga bitar och ringa över några droppar olivolja!