Sommarsallad på potatis & sparris
Finns det något så läckert som vårens första primörgrönsaker? Salladskott, vårlök, krispiga rädisor och årets första späda sparris. Nu flyttar vi ut i bersån tillsammans med krispigt vitt och en pigg säsongssallad. Receptet hittar du här nedan. Njut!
Ingredienser
Dressing
- 1 msk cidervinägersenap
-
2 msk vitvinsvinäger
-
5 msk olivolja
-
Salt & svartpeppar
Potatis & Sparris
- ½ kg småpotatis
-
6 st grön sparris
Bladsallad
- 250 g blandad grönsallad i säsong
-
1 knippe Rädisor
-
1 st knipplök
Gör såhär:
- 1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
- 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är genommjuka.
- 3. Dela potatisen i halvor och blanda upp med dressingen medan de är varma.
- 4. Dela ner sparrisen i mindre bitar, stek hastigt i en varm panna med lite salt och olja till de är lätt svedda. Det tar ca 3 min.
- 5. Skölj salladen, dela rädisorna skiva knipplöken tunt.
- 6. Lägg allt i kallt vatten och skölj tills att salladen är ren och krispig, låt rinna av ordentligt, använd gärna en salladsslunga.
- 7. Lägg upp salladen vackert tillsammans med potatis och sparris.
- 8. Servera med ett gott bröd och njut.