Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Sommarsallad på potatis & sparris
En glasflaska med Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux, ett vitt vin från Loiredalen i Frankrike

I glaset

Fournier Pouilly-Fumé Les Deux Cailloux

Läs mer

Sommarsallad på potatis & sparris

Bild på Wine Table
Wine Table

Finns det något så läckert som vårens första primörgrönsaker? Salladskott, vårlök, krispiga rädisor och årets första späda sparris. Nu flyttar vi ut i bersån tillsammans med krispigt vitt och en pigg säsongssallad. Receptet hittar du här nedan. Njut!

Ingredienser

Dressing

- 1 msk cidervinägersenap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 5 msk olivolja
- Salt & svartpeppar

Potatis & Sparris

- ½ kg småpotatis
- 6 st grön sparris

Bladsallad

- 250 g blandad grönsallad i säsong
- 1 knippe Rädisor
- 1 st knipplök

Gör såhär:

  • 1. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i en skål.
  • 2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills de är genommjuka.
  • 3. Dela potatisen i halvor och blanda upp med dressingen medan de är varma.
  • 4. Dela ner sparrisen i mindre bitar, stek hastigt i en varm panna med lite salt och olja till de är lätt svedda. Det tar ca 3 min.
  • 5. Skölj salladen, dela rädisorna skiva knipplöken tunt.
  • 6. Lägg allt i kallt vatten och skölj tills att salladen är ren och krispig, låt rinna av ordentligt, använd gärna en salladsslunga.
  • 7. Lägg upp salladen vackert tillsammans med potatis och sparris.
  • 8. Servera med ett gott bröd och njut.

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.