Syrlig getost med citronhonung och frasig salvia
Duka fram säsongens syrliga getostar till god citronhonung och frasig salvia, med en nyanserad, aromatisk sauvignon blanc i glaset. Receptet hittar du här nedan. Bon Appétit!
Ingredienser
Citronhonung
- 5 msk Flytande honung
-
1 st citron
-
10 st rosépepparkorn
Frasig salvia & timjan
- 20 st salviablad
-
½ st timjan kruka
-
2 msk matolja
Gör såhär:
- 1. Värm oljan i en stekpanna
- 2. Plocka salviablad och stek dem på medeltemperatur tills de är frasiga.
- 3. Lägg över salvian på hushållspapper så att överflödig olja får rinna av.
- 4. Repetera samma sak med nyklippt timjan.
- 5. Riv sedan skalet på citronen tunt på ett rivjärn.
- 6. Krossa rosepepparkornen.
- 7. Blanda citronskal och rosépeppar med honungen och häll över i en vacker skål.
- 8. Lägg upp de frasiga örterna och getostar på en bricka. Kanske också ett gott knäckebröd därtill? Servera sedan vinet och njut.