Samarbete

Wine Table Stockholm AB

Rehnsgatan 24
113 57 Stockholm

Bild på Tarte Flambée med mangold
En glasflaska med Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne, ett mousserande vin från Bourgogne i Frankrike

I glaset

Clotilde Davenne Brut Extra Crémant de Bourgogne

Läs mer

Tarte Flambée med mangold

Bild på Wine Table
Wine Table

Tarte Flambée med mangold – nygräddad, toppad med krispigt grönt och perfekt smältande ost. Här är ett försvinnande gott recept på den klassiska rätten från Alsace.

Ingredienser

8 MELLANSTORA PIZZOR

- 500 gr ost (riven)
- 5 dl gräddfil
- 500 gr mangold (strimlad)
- 1 klyfta vitlök (pressad)
- 4 dl ärtor (frysta går fint)
- 1 st fänkål
- 1 kruka persilja
- Salt
- Svartpeppar
- Citron
- Olivolja

Degen

- 10 g jäst
- 10 g salt
- 2 dl mjölk
- 5 dl mjöl

Gör såhär:

  • 1. Knåda alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i minst 1h gärna längre.
  • 2. Dela upp degen på 8 lika stora bullar, kavla ut tunna pizzor på bakplåtspapper.
  • 3. Stryk ett tunt lager med gräddfil på den utkavlade ”pizzabotten”. Strö på generöst med ost.
  • 4. Blanda mangold med lite olivolja och vitlök, och lägg på ett tunt lager på pizzan. Strö på lite ärtor.
  • 5. Baka av pizzan på 250 grader 3–5 min tills den känns klar.
  • 6. Hyvla fänkålen tunt på mandolin eller med osthyvel.
  • 7. Skölj i kallt vatten så att den blir lite krispig.
  • 8. Smaka upp fänkålen med olivolja, citron, salt & peppar.
  • 9. Plocka persilja och toppa pizzan när den kommer ut ur ugnen.
  • 10. Skär tunna slices, häll upp ett glas bubbel och njut!

De bästa vintipsen & recepten, rätt ner i din inkorg.

Vi älskar att dela med oss av det goda vi provar. Ta del av våra undangömda favoriter genom att registrera dig här.