Zucchinin med pecorino och sardeller
Här snackar vi smakrikt och spännande! Zucchinin med pecorino och sardeller är inte vardagskäk, den här spännande kombinationen tar dig på en ljuvlig smakresa. Med en mild smak av zucchinin som möter en salt kick från pecorino och umami från sardeller skapas en harmonisk kombination som garanterat kommer att locka både finsmakare och våghalsiga matälskare.
Ingredienser
- Gul zucchini
- 1 burk sardeller
- Pecorino
- 1 klyfta vitlök
- Sherryvinäger
- Olivolja
- Svartpeppar
Gör såhär:
- 1. Skiva zucchinin i centimetertjocka skivor.
- 2. Halstra eller grilla dessa i olivolja, i het panna i ca 1 minut på varje sida så att de är lätt tillagade.
- 3. Lägg i en tallrik och marinera i rikligt med olivolja, en lätt krossad klyfta vitlök och en aning vinäger.
- 4. Låt marinera i någon timme (går bra att förbereda dagen innan)
- 5. Ta upp zucchinin ur marinaden och låt rinna av på papper. Dela på mitten till två halvmånar och ställ på högkant.
- 6. Lägg en sardell på varje skiva och riv sedan rikligt med peccorino över. Avsluta med några varv svartpeppar, servera och njut.