Vin i konsten och konsten i vinet!
Vi välkomnar en ny medarbetare på Wine Table, kultur- och vinskribenten Bo Madestrand som i sin första artikel för oss tar sig an vinets roll i kulturen genom att titta på vin i konsten och konsten i vinet.
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
I slutet av 1990-talet blev jag på oklara grunder krogredaktör på tidningen Nöjesguiden. Vi testade flera restauranger i veckan, vilket blev en lika rolig som snabb läroresa. Och till maten måste man ju dricka något. Så började mitt vinintresse, någon gång i det gryende millenniet. Vid bord och bardiskar hos krogprofiler som Daniel Crespi, Ulrika Karlsson och Jens Lundqvist har jag sugit i mig varje droppe kunskap de bjudit på i takt med att glasen tömts. Våren 2024 tog jag till slut en sommelierexamen hos The Wine Hub i Stockholm. Till vardags är jag redaktör för designtidskriften Form och konstkritiker i Dagens Nyheter, samtidigt som jag tar varje tillfälle i akt att få skriva och lära mig mer om vin. Resan har bara börjat!
FOTO: PATRICK MILLER