Pinot noir - en känslig elegant!
Vi rundar av temaveckorna om den känsliga eleganten pinot noir med ett druvporträtt sammansatt av vinskribenten Bo Madestrand.
Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
I slutet av 1990-talet blev jag på oklara grunder krogredaktör på tidningen Nöjesguiden. Vi testade flera restauranger i veckan, vilket blev en lika rolig som snabb läroresa. Och till maten måste man ju dricka något. Så började mitt vinintresse, någon gång i det gryende millenniet. Vid bord och bardiskar hos krogprofiler som Daniel Crespi, Ulrika Karlsson och Jens Lundqvist har jag sugit i mig varje droppe kunskap de bjudit på i takt med att glasen tömts. Våren 2024 tog jag till slut en sommelierexamen hos The Wine Hub i Stockholm. Till vardags är jag redaktör för designtidskriften Form och konstkritiker i Dagens Nyheter, samtidigt som jag tar varje tillfälle i akt att få skriva och lära mig mer om vin. Resan har bara börjat!
FOTO: PATRICK MILLER