
Coola viner från Tasmanien på frammarsch
Coola viner från Tasmanien är på frammarsch – Richard Sigray har dykt ner i regionens förutsättningar
När blev jag på allvar biten av vin? Det var nog första gången jag provade Domaine Labet från Jura. Eller var det Matassa från Roussillon? Oavsett, så fortsätter jag jaga de där aha-upplevelserna som vänder upp och ner på allt det du trodde dig veta om vin. Och söker efter historien och personerna bakom vinet. Bra berättelser brukar betyda bra viner. Eller tvärtom. Vill också emellanåt föra in en gnutta humor i texterna. Skadar inte i den ibland väl gravallvarliga vinvärlden.
Coola viner från Tasmanien är på frammarsch – Richard Sigray har dykt ner i regionens förutsättningar
Regeringen vill tillåta gårdsförsäljning av alkohol. Wine Tables Richard Sigray reder ut frågetecken och hör efter med svenska vinproducenten Emma Serner om beslutet.
Det är inte helt lätt att hitta ställen med charm i kvarteren kring Drottninggatan. Ett undantag är det lilla take away-bageriet Le Violon Dingue som nu har öppnat sin vinbar, Bar Ingrid.
På Bistro Mirabelle är menyn föredömligt lättnavigerad med några få för-, huvud- och efterrätter. Vinlistan lirar sedan fint med maten, uppdateras ofta och har en klar fransk slagsida.