Helena och Tenuta di Biserno
På Tenuta di Biserno har svenska vinmakaren Helena Lindberg satt sin prägel på några av Maremmas mest omtalade viner.
Läs merDenna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker.
Är du över 25 år?
På Tenuta di Biserno har svenska vinmakaren Helena Lindberg satt sin prägel på några av Maremmas mest omtalade viner.
Läs merVi har tagit ett rejält grepp om beställbara vinlådor och uppdaterat listan med distanshandlare för vin.
Läs merFredagens lansering i tillfälliga sortimentet är Nyprovat och klart. Pär Strömberg har provat sig igenom det mesta och valt ut det bästa. Håll till godo och kom ihåg, drick mindre men bättre.
Läs merPär Strömberg har Nyprovat sig igenom de första släppet av februaris fyra TS-lanseringar och det finns mycket gott och många favoriter att välja mellan.
Läs merSayan Isaksson är i absolut toppform på sitt nyöppnade Nour. En rullsylta etsar sig fast från ett annat ställe och i Visby är drinkarna helt utanför boxen. Anna Norström tar oss med på en krogrunda värdig vinterns mest hungriga foodies
Läs merI en serie artiklar lär vi ut grunderna vad gäller rom: produktion, olika stilar, och givetvis hur den njuts bäst. Här i den fjärde och sista delen av Lilla romskolan ska vi fokusera på klockrena matchningar och smakkombinationer!
Läs merDe träffades på den tvåstjärniga krogen Vollmers i Malmö. Nu har Karin och Mats Vollmer flyttat ut på landet, startat hemma-hos-restaurang och anlagt vingård. År 2022 väntas den första skörden och snart kanske vi kan njuta ett glas från Bjeret. Ett stycke skånsk terroir. Skapad av två tongivande krögare.
Läs merVi går hand i hand med hösten och det släpps väldigt mycket fina viner längs vägen vi vandrar. Pär Strömberg har Nyprovat det mesta och valt ut det bästa ur veckans tillfälliga lansering.
Läs merLördagen den 9 oktober är det pinotagedagen, en dag som firas över hela världen i vindrickande länder. Druvan har sin födelse i Sydafrika och Maja Berthas tar oss med längs dess brokiga historia in i nutid.
Läs merVi har nu passerat hälften av september och de många vinprovningarna avlöses av resor och besök till vinbönder och producenter under den pågående hektiska skördetiden. Att möta vinmakare och vinarbetare under skörden på deras premisser är en fantastisk upplevelse och mycket inspirerande.
Läs mer