Nyprovat – tillfälligt sortiment 18 november
Pär Strömberg har Nyprovat novembers tredje och näst sista lansering i tillfälligt sortiment där mycket gott står att finna.
Mest läst just nu
1. | Perfekta påskviner från Sydafrika |
---|---|
2. | Påskmat med öppet sinne: Knarkägg och kidsens hatgodis |
3. | Vin till påskmaten |
Pär Strömberg har Nyprovat novembers tredje och näst sista lansering i tillfälligt sortiment där mycket gott står att finna.
Pär Strömberg har valt ut tre fina exempel på vita viner från Loire som är både prisvärda, goda och finns i Systembolagets fasta sortiment.
Pär Strömberg har valt tre viner med udda ursprung som alla i sin prisvärdhet bidrar med lokal förankring och finfin matchning till olika val på grillen.
Nya Jatak surfade tidigare i år in i foodisarnas flöde. Men kan krogen leva upp till hajpen? Wine Tables Anna Norström har testat.
På Tenuta di Biserno har svenska vinmakaren Helena Lindberg satt sin prägel på några av Maremmas mest omtalade viner.
Barolo Albe G.D. Vajra är full av silkig finess där toner av hallon, rosor och körsbär möter sandelträ, svart te och en touch kanel. Runda, aptitretande tanniner och lång eftersmak. Gjort på druvor från högt belägna vingårdar i det böljande vackra Piemonte. Slå upp svalt i stora kupor och låt vinet blomma ut för att verkligen komma till sin rätt! Servera till krämig svamprisotto eller grillad entrecote.
Vi har tagit ett rejält grepp om beställbara vinlådor och uppdaterat listan med distanshandlare för vin.
Fredagens lansering i tillfälliga sortimentet är Nyprovat och klart. Pär Strömberg har provat sig igenom det mesta och valt ut det bästa. Håll till godo och kom ihåg, drick mindre men bättre.
Pär Strömberg har Nyprovat sig igenom de första släppet av februaris fyra TS-lanseringar och det finns mycket gott och många favoriter att välja mellan.
Sayan Isaksson är i absolut toppform på sitt nyöppnade Nour. En rullsylta etsar sig fast från ett annat ställe och i Visby är drinkarna helt utanför boxen. Anna Norström tar oss med på en krogrunda värdig vinterns mest hungriga foodies